Quantes emocions hi ha?

El nombre d'emocions varia molt. Hi ha les bàsiques i les secundàries.

Blocs, apunts psicologics-quantes emocions hi ha

Indicaré alguns llibres que permetin a la persona lectora ampliar aquesta temàtica perquè a més d'interessant, és actual i necessària: No sé quina paraula posar a aquest estat d'ànim o a aquesta emoció que sento!


GRÜN, Anselm: La escuela de las emociones. En parla de 48.
TORRALBA, Francesc, Un mar d'emocions. En parla de 55.
PUNSET, Eduard: Diccionario de emociones. En parla de 565.
EKMAN, Paul. El rostro de las emociones. En parla d'unes 12 a través del rostre.
MARINA, José Antonio, Diccionario de los sentimientos. En parla de molts a través d'històries.
LANGE, Sigrid: El libro de las emociones. En parla de 50.
Resumint: Cada persona hauria d'aprendre a posar paraules a les seves emocions per tal de conèixer-les, descriure-les i parlar-ne. I sobretot, el més important és GESTIONAR-LES O CONTROLAR-LES. Quant de mal per no controlar paraules en un moment donat.

Les paraules són com les plomes d'una gallina; el vent se les emporta i ja no es poden recollir. Però el mal ja està fet. Les paraules són dards emocionals o fletxes sentimentals. Com també els mots són ansiolítics per tal de donar l'afecte, la pau, la tranquil·litat, l'afecte... construeixen, positivitzen, optimitzen la vida.

I que fàcil, per altra banda, donar una paraula com un somriure, però, això sí, demanen un esforç interior. Aquí està la noblesa, la dignitat de l'Ésser Humà que és capaç de fer-ho.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: