Admiració/Alegria/Amor/Admiració: El premi inesperat

Les impressions de fora envaeixen l'interior de la persona.

Blocs, apunts psicologics-admiració-alegriaSorprès. Aquesta emoció pot ser un punt de partença d'una nova vida interior.


Pot constatar si la persona és oberta a la no-limitació de la seva ment; entrar en un altre nivell de consciència integral, no fragmen-tada o racional. Un inici de vera filosofia. Ve de Filo: estimar; sofia: saviesa o sabor de la vida.
Llegiu el llibre del filòsof català Josep M. ESQUIROL: La resistència íntima. Deixar-se sorprendre silenciosa-ment es pot educar a la patuleia des de ben petits.ALEGRE: Amplitud de cor. Amplia els pulmons. Neteja el cervell. Un pensament de l'Eclesiastès, un llibre molt antic (440 anys aC), diu: "Vés, menja el teu pa amb alegria, i beu content del teu vi". L'alegria és una emoció primària; necessària per a viure amb joia i no deixar-se portar pel pessimisme. Aquest text de "Esteu sempre alegres", d'un pensador bíblic.
Si es viu el moment present, és ja alegre. Alegria no vol dir xauxa, riallades, això és superficial.
A més, l'alegria és silenciosa, contagiosa i sobretot, serena.AMOR. El poder de l'encís. Una paraula que vol dir moltes coses: Tendresa, afabilitat, passió, entrega. És una de les emocions més fortes: L'amor de mare, de pare és el més significatiu.
Els dos donen la vida per llurs fills, però de forma diferent. En grec hi ha tres mots: filia, eros i àgape. Filia: amistat; eros: passió; àgape: entrega. Els poetes ho expressen molt bé.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: