L'ordinador

Ens trobem ja en una cultura molt tecnificada, amb canvis continus, nous coneixements.

Blocs, apunts psicologics-ordinadorEl temps té un altre valor, com l'espai. Temps real, però espai virtual. Fa uns anys ni s'hi pensava. Ara és un fet. La globalització.


Vies de comunicació, facilitat de contactar i tantes altres coses com també la generació nadiua digital dels 0 anys als 30. L'altra de 30 a 50 com a immigrants digitals. I de 50 en amunt.... Com es "menja i es mastega" tot això? Apareix una certa classe de vincle...i a vegades reaccions desproporcionades. Què fer? Doncs, no ho sé.

És una novetat. No hi ha massa experiència. És la mateixa realitat que va imposant "criteris pedagògics": El mòbil apagat, la TV no als àpats, l'ordinador tancat a les hores de dormir. Uns moments per a un, però l'ordinador també els dona... Però si tot és a través d'aquest aparell!! Cal observar, reflexionar, dialogar i prendre decisions. Tot és inductiu, és a dir, a partir de l'experiència. Certament hem d'escoltar què diuen les investigacions. Les contaminacions energètiques negatives... Ufff! Quanta cosa. Així i tot, hi veig un perill d'autisme: tancar-s'hi. A més, el treball pot envair la casa i la família. Cal fer servir el magí per posar límits.

He sentit a dir que en certes escoles dels Estats Units, fan classe als primers anys només en paper, llapis, pissarra. Per què? Uns estudis científics comencen a indicar que tanta tecnologia no permet una maduració adequada del cervell.

Jaume Patuel i Puig

Pedapsicogog. Psicoanalista psicòleg-psicoterapeuta.
jpatuel@copc.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: