La declaració de la renda del 2013

Gestoria Luis. Article d'opinió

Blocs, gestoria luis-renda 2013

L’any passat es va canviar la tributació pels emprenedors al mig de l’exercici fiscal. El dia 1 d’abril va començar la campanya de la declaració de renda 2013 amb la possibilitat de demanar l’esborrany de la declaració. El termini de presentació comença el dia 23 d’abril i finalitza el 30 de juny. En cas de domiciliar el pagament al banc el termini acabarà el 25 de juny.


La reforma fiscal del 2012 i la Llei d’Emprenedors de 2013 van introduir algunes modificacions fiscals rellevants que cal tenir presents pels emprenedors i els “business angels”. La Llei d’Emprenedors 14/2013, amb efectes de 29 de setembre, va suprimir l’exempció per guanys patrimonials per la transmissió d’accions i participacions en empreses de nova creació. Ara bé, s’ha establert un període transitori pels contribuents que venguin les participacions comprades abans d’aquella data.

Les inversions fetes a partir del 29 de setembre vindran regulades per una nova deducció. Aquesta Llei 14/2013, d’altra banda, va crear un incentiu fiscal en l’IRPF a favor dels business angels que aportin capital a societats de nova o recent creació, permetent una deducció del 20% de la inversió realitzada amb una base màxima de deducció de 50.000 euros anuals, limitat a una participació en el capital no superior en el 40%. Però, insistim, aquesta deducció només s’aplicarà a les inversions fetes a partir de 29 de setembre de 2013. També s’estableix l’exempció de la plusvàlua al sortir de la societat en el cas de la reinversió de l’import obtingut.

Els emprenedors també han de saber que si durant el 2013 van posar en marxa una societat limitada nova empresa, es podran deduir el 15% de les aportacions realitzades amb un límit de 9.000 euros. També s’ha de tenir en compte que a Catalunya existeix una deducció autonòmica pels “àngels inversors” del 30 per cent de les quantitats invertides en societats amb un màxim de 6.000 euros

 

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: