Aprovar els comptes anuals abans del 30 de juny

Gestoria Luis. Article d'opinió.

Blocs, gestoria luis-junta accionistes

L’aprovació dels comptes anuals correspon als socis o accionistes mitjançant la junta general ordinària convocada a l’efecte. Aquesta aprovació s’ha de fer dins dels sis mesos següents al tancament d’exercici social.


Per tant, abans de 30 de juny en les societats que tanquen el seu exercici amb l’any natural. I en el termini d’un mes des de l’aprovació dels comptes, aquests s’han de dipositar en el Registre Mercantil del domicili de la societat. Per aquest motiu, durant el mes de juliol la majoria de societats efectuen el dipòsit de comptes anuals al Registre Mercantil.

Com es convoca la Junta General per l’aprovació dels comptes anuals?

Entre la convocatòria i la data prevista per a la celebració de la reunió ha d’haver-hi un termini de, almenys, un mes en les societats anònimes i quinze dies en les societats de responsabilitat limitada. En els casos de convocatòria individual a cada soci, el termini es computarà a partir de la data en què s’hagi remès l’anunci a l’últim d’ells.

Per efectuar la convocatòria és habitual que els estatuts de les societats estableixin que la convocatòria es realitzi per qualsevol procediment de comunicació, individual i escrita, que asseguri la recepció del mateix per tots els socis en el domicili designat a aquest efecte o al que consti en la documentació de la societat; el Buforax.

En el cas de socis que resideixin a l’estranger, els estatuts poden preveure que només seran convocats individualment si han designat un lloc del territori nacional per a notificacions.

Si els estatuts no disposen una altra cosa, la llei estableix que la junta general serà convocada mitjançant anunci publicat en el ”Butlletí Oficial del Registre Mercantil” i en la pàgina web de la societat.

Amb caràcter voluntari i addicional a aquesta última o quan la societat no tingui pàgina web, la convocatòria es publicarà en un dels diaris de més circulació a la província en què estigui situat el domicili social. La convocatòria expressarà el nom de la societat, la data i hora de la reunió, l’ordre del dia, en el qual figuraran els assumptes a tractar, i el càrrec de la persona o persones que realitzen la convocatòria. Llevat de disposició contrària dels estatuts, la junta general se celebrarà en el terme municipal on la societat tingui el domicili. Si en la convocatòria no figura el lloc de celebració, s’entendrà que la junta ha estat convocada perquè tingui lloc al domicili social.

 

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: