La limitació a menys de 2500 euros dels pagaments en efectiu

Gestoria Luis. Article d'opinió.

Blocs, gestoria luis-MENYS DE 2500 EUROS

La Llei 7/2012 de la lluita contra el frau va establir el règim de limitació dels pagaments en efectiu. Des de novembre de 2012 no es poden pagar en efectiu les operacions en què alguna de les parts intervinents actuï en qualitat d’empresari o professional, amb un import igual o superior a 2.500 euros.


Aquest import serà de 15.000 euros quan el pagador sigui una persona física que justifiqui que no té el seu domicili fiscal a Espanya i no actuï en qualitat d’empresari o professional.

S’ha de tenir en compte que els xecs al portador són considerats pagaments en efectiu. Ara bé, aquesta limitació no és aplicable als pagaments i ingressos realitzats en entitats de crèdit. A efectes del càlcul de la limitació de 2.500 euros, se sumaran els imports de totes les operacions o pagaments en què s’hagi pogut fraccionar el lliurament de béns o la prestació de serveis. Per evitar problemes amb Hisenda els intervinents en les operacions han de conservar els justificants del pagament durant el termini de cinc anys des de la data d’aquest, per acreditar que es va efectuar a través d’algun dels mitjans de pagament diferents de l’efectiu.

No només pot ser sancionat qui paga sinó que seran subjectes infractors tant les persones o entitats que paguin incomplint la limitació dels 2.500 euros, com les que rebin els diners. La sanció consisteix en una multa pecuniària proporcional del 25 per cent de la quantitat pagada en efectiu. No serà sancionat qui, en un termini de tres mesos següents a la data del pagament efectuat incomplint la limitació, denunciï a l’altra part.

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: