La reforma fiscal 2015 disminueix les retencions a compte de l’IRPF

Hi haurà noves deduccions per família nombrosa o persones amb discapacitat a càrrec

Blocs, gestoria luis-reforma fiscal 2015

El Govern ha aprovat un Reial Decret pel qual es modifica el Reglament de l’IRPF en matèria de pagaments a compte i deduccions per família nombrosa o persones amb discapacitat a càrrec. La modificació reglamentària és conseqüència de la reforma fiscal que entrarà en vigor l’1 de gener.


Aquestes modificacions generaran, amb caràcter general, una reducció de la càrrega tributària suportada pels perceptors de rendiments de treball, que s’intensifica en els contribuents amb menors recursos o amb més càrregues familiars.

Per a les activitats professionals i activitats econòmiques baixaran el tipus de retenció a compte de l’IRPF del 21% al 19% el 2015 i al 18% el 2016. Si bé ja estava en vigor des del 6 de juliol passat, s’incorpora en el Reglament el tipus del 15% per als professionals amb rendiments inferiors a 15.000 euros anuals i que representin més del 75 per cent de la suma dels seus rendiments íntegres d’activitats econòmiques i del treball. Pels rendiments derivats d’impartir cursos, conferències, col·loquis, seminaris i similars, o derivats de l’elaboració d’obres literàries, artístiques o científiques, la retenció serà del 19% per al 2015 i del 18% per a 2016.

El tipus de retenció per als administradors de societats passa del 42% al 37% per al 2015 i el 35% per 2016. A més a més, per als administradors d’empreses amb facturació inferior als 100.000 euros es rebaixa al 20% per al 2015 i al 19% per a 2016.

S’estableixen noves deduccions en el nou IRPF per a famílies nombroses i amb persones amb discapacitat. Els ajuts, que són compatibles i acumulables, suposen la percepció de 1.200 euros anuals o 100 mensuals si es tria el seu cobrament anticipat. Les persones amb dret a aquests beneficis els podran sol·licitar a partir del 7 gener 2015.

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: