La reforma de la reforma fiscal

Reformar la reforma fiscal que van aprovar el gener de 2015 i rebaixar l’IRPF

Blocs, des de la gestoria-gestoria luis-reforma fiscal

El mes de juliol torna a ser un mes dens pel que fa a compliment d’obligacions fiscals. S’han de presentar les declaracions del segon trimestre: les retencions a compte dels rendiments del treball, del capital mobiliari, dels lloguers, els pagaments fraccionats, l’IVA i d’altres.


També, la gran majoria de societats han de presentar l’impost de societats del 2014 i dipositar  en el registre mercantil els comptes anuals de l’exercici tancat el desembre de 2014.

A més a més d’aquestes obligacions, als assessors i als departaments comptables de les empreses, el Govern els hi ha donat més feina. Han decidit reformar la reforma fiscal que van aprovar el gener de 2015 i rebaixar els tipus de l’IRPF. Realment, ni les modificacions tributàries de gener de 2015 es poden considerar una veritable reforma fiscal, ni les modificacions que ara es plantegen es notaran significativament a la butxaca dels contribuents. Però és clar, després de l’estiu hi haurà eleccions, primer a Catalunya i després eleccions generals a tota Espanya i el Govern necessita un eslògan per a les campanyes electorals. Aquest és el problema; fa molt de temps que els governs, siguin del color que siguin, van deixar de governar i l’únic que fan des que són elegits és començar la campanya electoral de les següents eleccions.

Les decisions que es prenen es basen principalment en el rèdit electoral que en puguin treure i no pas en l’interès dels ciutadans.

Si el passat gener es va fer una modificació en la normativa de l’IRPF d’aplicació als anys 2015 i 2016 quin sentit té modificar-ho només al cap de sis mesos. Diuen que el motiu del canvi en els tipus de l’IRPF és que el creixement econòmic va per sobre del previst. Algú s’ho creu?
No vull ni pensar que el conflicte de Grècia acabi afectant la “sanejada” economia espanyola: Tornaran a reformar la reforma de la reforma? Tot sigui per arreplegar quatre vots.

Gestoria Luis

GESTORIA LUIS va ser fundada l’any 1944 per Antonio Luis Moreno. Anys més tard, el 1979, amb la incorporació d'Antoni Luis Reverter es dóna un impuls definitiu al creixement del despatx i suposa l’inici de la gestoria actual. Avui, és la tercera generació qui està al capdavant.

Lloc Web: www.luis.cat

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: