Proves selectives

Olga Lorente. Psicòloga sòcio-laboral.

Es cada cop més habitual trobar-nos davant proves psicotècniques o funcionals quan optem a un lloc de treball.El seleccionador/a ens pot avaluar mitjançant:Dinàmiques de grup: observar com ens comportem en una situació fictícia i amb un rol concret dins un grup.Tests de personalitat: acostumen a ser avaluacions de respostes tipificades: si/no; gens/poc/bastant/molt... Simulacions de tasques concretes: observaran com ens comportem davant un exercici de coneixement de les funcions requerides en el lloc de treball.Qualsevol dels models de proves anteriorment esmentades poden tenir com a objectiu valorar aspectes com ara: el lideratge, la tolerància a l’estrés, capacitat de presa de decisions, habilitats comunicatives, motivació personal, estabilitat emocional... Cal analitzar prèviament quines son les competències que calen per desenvolupar les tasques encomanades, caldrà doncs, si estem de cara al públic, tenir habilitats comunicatives i probablement aquesta serà una de les competències que ens voldran analitzar. Aquesta seria fàcilment valorable amb un test de personalitat.Si ens cal un nivell molt avançat en excel probablement ens sotmetran a una prova on haurem de desenvolupar el nostre coneixement en aquesta matèria.En qualsevol dels casos mostrar-se natural evitarà estar en tensió, quan es tracta d’avaluar qui som no ens servirà de res mentir, ja que no vol dir que siguem millors o pitjors persones, simplement ens ajustem o no al què estan sol·licitant.Pel que fa a proves funcionals, només ens caldria repassar alguns punts dels que creiem que ens poden preguntar per tal de refrescar la memòria i presentar-nos amb seguretat del que sí sabem fer.Aquest apartat del procés selectiu permet a l’entrevistador/a, fer una avaluació objectiva de punts que li interessin especialment, normalment abans de fer una entrevista més personal on podran confirmar el que s‘ha avaluat i treballar en una entrevista més completa gràcies a les proves.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: