La carta de presentació

Olga Lorente. Psicòloga sòcio-laboral.

La carta de presentació ha de servir perquè el personal que fa la selecció tingui prou interès en llegir el nostre currículum amb atenció, per això és necessari redactar una carta específica per a cada ocasió:

Si és en resposta a una oferta: informar de la referència, i destacar aquí el que tenim respecte el que sol·liciten.Si és una autocandidatura: caldrà destacar els nostres punts forts en el sector empresarial al qual ens estem dirigint.La carta ha de ser clara, breu i formal, el que volem transmetre és que som el que busquen i per tant hem de “vendre’ns” de la millor manera.Ressaltar els coneixements, l’experiència i la motivació (ja sigui per a una oferta concreta o per a un oferiment que fem a una empresa) són 3 pilars fonamentals a l’hora de redactar-la correctament.A la xarxa tenim milers de models de cartes de presentació, però el format estàndard seria el següent:QUI L’ENVIA?: Nom, adreça i telefon.A QUI VA DIRIGIDA?: Nom de l’empresa i persona/departament a qui va dirigida i càrrec.SALUTACIÓ INICIAL: Benvolgut/da, Apreciat/da...INTRODUCCIÓ. quin és el motiu: “en resposta a l’oferta publicada,...” “he tingut coneixement de la tasca que fa la seva empresa i per això em poso en contacte amb vostès...”NUCLI: Aquí és on caldrà destacar els punts forts que ens fan idonis, argumentar-los per tal de crear interès al seleccionador/a.CONCLUSIONS: “...per aquests motius m‘agradaria em tinguessin present en el procés de selecció actual...COMIAT I SIGNATURA: Sempre de forma cordial. “Resto a l’espera de rebre notícies seves per tal de poder concertar una entrevista...”Si l’envieu per correu electrònic no caldrà que ho feu com a document adjunt, simplement copiant la carta en el cos del missatge serà suficient perquè d’aquesta manera només hi haurà un arxiu adjunt que serà el nostre currículum.Una bona carta crearà expectatives per llegir el currículum de la mateixa manera que un bon currículum facilitarà una entrevista laboral.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: