Selecció per competències

Olga Lorente. Psicòloga sòcio-laboral.

Hi ha una part de nosaltres que no queda reflectida en el currículum, són les nostres competències.

Al llarg dels últims anys segur que heu sentit a parlar de la selecció per competències, una bona manera de decidir incorporacions a l’empresa davant de moltes candidatures, però que malauradament encara estem lluny de fer-ho al 100%.

Decidir per competències implicaria no tenir en compte factors com l’edat, el gènere, l‘aspecte físic, la procedència... i aquests termes malauradament encara son handicaps per a algunes empreses.Aquestes característiques i actituds es mostren en una entrevista i són el que més hem de “saber vendre” de nosaltres mateixos davant una possible contractació.

Quines són les competències clau que necessita el lloc de treball?  Evidentment no totes les podrem saber perquè una empresa pot definir un lloc de treball amb unes competències específiques i una altra empresa amb algunes ben diferents, variarà en funció de l’organització empresarial i de la seva gestió de recursos humans. A mode d’exemple podem dir que les competències d’un operari de producció poden ser unes fixes com: la precisió, el control de les emocions... per una empresa potser valorarà la creativitat i una altra empresa la capacitat de treball en equip.

Una de les millors maneres per seleccionar competencialment serà realitzant una entrevista amb profunditat i relacionar les preguntes amb situacions concretes, per exemple, si volem saber quina capacitat de negociació té un possible comercial per a la meva empresa, voldré saber com ha resolt les negociacions en les seves anteriors feines.

Com s’ha actuat o com s’actuaria en una situació determinada faran que l’entrevistador descobreixi si té les competències que s’adeqüen al lloc de treball.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: