Selecció i acollida

Olga Lorente. Psicòloga socio-laboral.

En l’etapa de selecció final, (quan poden quedar dos o tres candidatures) és usual la petició de referències, la majoria de vegades es fa per comprovar les informacions i contrastar les sensacions que s‘han tingut a l‘entrevista.

Una vegada presa la decisió, l’empresa podrà acordar una última entrevista per acabar de lligar alguns temes que puguin quedar: concretar salari, horari, algunes qüestions tècniques, acordar data d’incorporació... Aquesta última trobada abans de fer un acord formal pot ser sol·licitada per les dues parts, com a candidats a vegades serà positiva aquesta última trobada en un ambient ja més distès i sense la tensió que suposa sentir-se avaluat.

El procés d’acollida són molt més que quinze dies, o el període de prova que ens marca el contracte laboral i depèn de multitud de factors.

Una perfecta acollida a l’empresa pot fer que l’adaptació sigui més rapida i òptima i per tant la persona serà productiva abans, caldrà doncs transmetre la informació de manera planificada, per tal de no crear inseguretats en la persona ni sobresaturar a base de teoria sobre l‘organització. Cal tenir en compte els canals no formals que s’establiran en els primers dies: converses entre els companys a l’hora del cafè... en la que la informació sobre l’empresa i la seva cultura i funcionament seran transmesos cap a la nova incorporació amb les assegurades distorsions que poden tenir segons qui transmet les dades.

Després d’un cert temps caldrà avaluar els propòsits que ens vam fer en el manual d’acollida i revisar quins s’han acomplert i quins no, per tal de poder executar mesures correctores caldran revisions periòdiques amb el candidat/a escollit.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: