Possibles preguntes a la formació i experiència

Olga Lorente. Psicòloga socio-laboral

Si voleu saber quines preguntes us poden fer en una entrevista, trobareu a la xarxa milers de pàgines que parlen sobre el tema. He escollit algunes preguntes que em semblen les més rellevants de la pàgina web de Barcelona activa, que hem dividit en tres articles:

- Per què vas escollir aquests estudis? Si estan relacionats amb la tasca, perfecte, però si no ho estan, quins motius t’han portat a formar-te en un àmbit diferent al teu objectiu laboral? Caldrà que exposeu amb confiança el perquè hi ha hagut un canvi vocacional. El mateix passara amb l experiència complementària, si s’ha estudiat o no en els últims anys, la formació contínua es un punt que es valora positivament.

- Quines funcions tenies a l’última empresa? Has tingut personal a càrrec? Quines responsabilitats tenies? Què milloraries de les teves experiències anteriors? Com solventaves un problema? Quins èxits destacaries? Enfatitzeu el que és coherent amb el lloc vacant. Si poden demanar referències fer-los arribar el contacte, si disposeu de cartes de recomanació, portar-les el dia de l’entrevista per confirmar el que hi ha al cv.Per què vol cambiar de feina? (en cas d’estar treballant) hem de pensar que hi ha diverses raons que poden dur-nos a voler un canvi professional: progrés i millora laboral, una millora de condicions, un canvi d’orientació professional, una experiència negativa (no és bo parlar malament de l’empresa anterior, sinó més aviat de com ens sentim i perquè desitgem un canvi).

- Què ha fet durant el temps que no ha treballat? Caldrà mostrar-se actiu, estar sense treballar no vol dir estar aturat, a què heu destinat el temps?- Quant està interessat a cobrar? Cal tenir present aquí el canvi que viu el mercat laboral i els salaris, exploreu quins salaris es paguen per llocs de treball similiars als que esteu intentant aconseguir i justifiqueu la resposta, deixant via a la negociació sempre.

Quins objectius futurs té? Formatius i laborals. Valoraran el seu projecte de vida, si està establert o no. La capacitat de gestionar els canvis imprevistos és cada dia més important.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: