L’entrevista: conclusions finals

Olga Lorente. Psicòloga socio-laboral.

Cal tenir present que l’entrevista forma part d’un procés ampli en el que l’autoconeixement i l’anàlisi constant del mercat laboral ens ajudaran a afrontar millor aquesta part.

Repassem alguns punts que hem tractat en anteriors articles i que mereixen un recordatori:- Abans de l’entrevista, revisa l’oferta laboral (si existeix), busca informació sobre l’empresa i analitza el seu sector.- Prepara possibles preguntes i argumenta quines respostes donaries.- Analitza els teus punts forts i febles, i com ho reformularies, sobretot no deixis els punts febles a improvisació.- Reforçar sempre les nostres fortaleses i aptituds, cal que el nostre discurs sigui en positiu. Dels errors anteriors o de les nostres febleses se’n pot extreure un discurs constructiu.- Prepara alguns exemples per argumentar les teves respostes.- Tingues present la comunicació no verbal (en parlarem més endavant)- Tenir clar què és el que no volem deixar de dir: què hem aconseguit, què volem fer més endavant…

- Anota les conclusions després de l’entrevista per tal de millorar en el que t’hagi costat més.- Un termini de 8-10 dies pot ser suficient per posar-nos en contacte amb l’empresa per saber com està el procés selectiu. Fer saber que seguim interessats serà un bon motiu per veure quina és la resposta empresarial davant la nostra candidatura.

Potser ens caldrà més d’una entrevista per aconseguir un lloc de treball, pero cal ser el màxim d’optimistes possible. Ànims!

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: