W. Shakespeare i l’Art Musical (1)

La Poesia i la Música han estat sempre considerades unes disciplines germanes, que caminen juntes i s’emparen mútuament. La Poesia s’enlaira per damunt de la Prosa i de L’Art de l’Oratòria, i la Música és l’exaltació de la poesia.

La Poesia i la Música han estat sempre considerades unes disciplines germanes, que caminen juntes i s’emparen mútuament. La Poesia s’enlaira per damunt de la Prosa i de L’Art de l’Oratòria, i la Música és l’exaltació de la poesia. Totes dues branques poden prevaldre separadament però assoleixen la més gran excel·lència i perfecció quan estan cohesionades.La breu trajectòria del compositor anglès H.Purcell era plenament reconeguda i el seu prestigi augmentava entre el públic londinenc. Després de la gran acollida de l’Òpera “Dido and Aeneas” i “El Rei Artur”, Henry Purcell (1659-1695) condueix a l’escena, el famós “Somni d’una nit d’estiu” de William Shakespeare (1564-1616) sota el títol de “La Reina de les Fades”. La influència màgica de la música de Purcell conjuntament amb la Poesia de Shakespeare, formen una perfecta cooperació.El geni poètic de Shakespeare i el talent musical de Purcell s’uneixen en l’art de la semi-òpera. La”Reina de les Fades” pertany a la tradició d’aquest gènere musical que prové de les antigues “masques”.Les “Masques” angleses i els “Ballets de Court” francesos, eren entreteniments al·legòrics destinats a honorar la monarquia i amalgamaven diverses branques artístiques: la declamació, el cant i la dansa.Aquesta forma de teatre esdevé molt habitual, en els mitjans escènics a Anglaterra, després de l’època de la Restauració.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: