Joan Sebastià Bach I (Músic de Cort)

Maria Teresa Julià. Clavecinista i concertista. Especialitzada
en la recerca de la música antiga

J.S.Bach (1685-1750), a la cort del príncep Léopold d’Anhalt, a la ciutat de Cöthen, trobà excel·lents músics i un noble il·lustrat apassionat per a la música. Durant l’estança en aquesta ciutat, el monarca mostrà al compositor una estimable confiança i amistat.Després d’un període dolorós, per la pèrdua de la seva esposa Maria Bàrbara, Bach coneix de nou la benaurança i l’estabilitat familiar i emocional, que seran els factors forjadors dels seus grans reptes professionals. El període musical de Cöthen fou molt creatiu i fecund: seixanta sonates i partites, grans suites per a orquestra, sis concerts dedicats al Margrave de Brandemburg.  El músic, nascut a Eisenach l’any 1685, format en una severa escola de disciplina i d’austeritat, empren també l’escriptura de gèneres musicals més complaents. Les sis sonates per a violí (tres porten el nom de partita) provenen de l’antiga tradició italo-germànica, confiant al violí les fugues de tres i quatre veus. En aquest període musical satisfactori, Bach s’identifica amb la refinada estètica del gust musical francès de l’època, en la composició de les suites en Re M i si m. En el terreny de la música de cambra, el músic cortesà compon sonates per a diversos instruments: viola da gamba, viol·loncel i transcripcions de concerts de Vivaldi, Telemann i Marcello. J.S.Bach, coneixedor del recentment inventat pianoforte, les seves obres de teclat resten concebudes per a clavecí. Les dues sèries del “Clavecí ben temperat”estan entre les obres més didàctiques de tot l’univers Bach.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: