Mataró no té diners pels entorns del Corte Inglés

L'Ajuntament es veu obligat a retallar un 80% les inversions pressupostades pel 2012

L'Ajuntament de Mataró no té diners per fer inversions aquest 2012 i un dels projectes que se'n ressentirà són les obres previstes als entorns del futur Corte Inglés. Fins a la data, l'Ajuntament vol modificar carrers amb l'objectiu de preparar-los davant l'arribada dels grans magatzems, potenciant el petit comerç i evitar possibles embussos de trànsit. Enguany s'hi havia de destinar un milió d'euros -una de les inversions més grans que s'havien de fer el 2012-, però la impossibilitat d’endeutament del consistori l'obliguen a retallar un 80% les inversions previstes a principis d'any. Ara, la partida per a aquestes obres als entorns està a zero.

Mataró viurà, a nivell pressupostari, el "pitjor any de la seva història". Així ho ha descrit el mateix alcalde, Joan Mora (CiU), l'endemà d'aprovar el pressupost del 2012. La situació, diu, és "extremadament delicada" perquè "està en joc que la ciutat pugui continuar endavant". La reducció de les inversions ve donada per la impossibilitat d'endeutament quan el govern preveia endeutar-se per 11 milions. Així, dels 15,3 milions previstos per a inversions en quedaran només 2,8, la majoria dels quals del capítol de Serveis a les Persones. L'àrea de Serveis Territorials i Via Pública, on es preveia la inversió d'un milió d'euros pels entorns del futur Corte Inglés, passa de 7,7 a 2,4 milions. També en aquest capítol s'ha de prescindir d'una inversió d'1,4 milions per construir el clavegueram de Les Sureres.En canvi, el projecte de la nova biblioteca Antoni Comas, un dels més emblemàtics d'aquest any, es pot mantenir gràcies a les aportacions d'administracions supramunicipals, com la Diputació de Barcelona o la Llei de Barris. Per contra, altres àrees veuen reduït el seu pressupost d'inversions a zero, com Relacions Institucionals o Promoció Econòmica. L’àrea de Participació i Serveis a les Persones, per la seva banda, aguanta la sotragada. "S'ha fet un esforç d'adaptació davant les circumstàncies extremes", diu l'alcalde, que assegura que ha anat a "salvar" allò més imprescindible.


Pumsa empitjora


Una altra situació complicada derivada del nou pressupost és el deute de 150 milions del grup d'empreses PUMSA al que l’Ajuntament hi havia de fer una aportació de 4,9 milions per eixugar part del deute. En el nou context, però, PUMSA haurà de renegociar amb els bancs el retorn del deute perquè l'Ajuntament no pot fer cap injecció de diners.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: