PUMSA redueix la plantilla un 34,5% i retalla sous

Els treballadors que mantenen el seu lloc patiran una rebaixa d’entre el 5 i el 42%

L’empresa municipal PUMSA veurà reduïda la seva plantilla en un 34,5% i dels 55 treballadors actuals passarà a tenir-ne 36. Aquesta és la primera mesura de reestructuració del grup que ha pres el govern municipal per tal de fer sostenibles unes empreses dedicades sobretot a la gestió urbanística i amb un deute acumulat de 150 milions d’euros.

 

La titular d'Urbanisme i presidenta de PUMSA, Montserrat Rodríguez, ha qualificat la reorganització de "necessària". Rodríguez diu que només així es pot intentar fer viables les companyies i recorda que aquesta sostenibilitat només es podrà garantir si s'arriba a un acord amb els bancs per renegociar el retorn del deute de PUMSA.

Treballadors recol·locatsLa negociació amb els treballadors ha estat "satisfactòria", segons Rodríguez, i dels dinou afectats, només set persones es queden sense feina en contra de la seva voluntat -cinc acomiadaments i dos contractes que expiraven i no s'han renovat-. Unes altres quatre persones han agafat la baixa voluntàriament i els altres vuit seran recol·locats en un altre lloc de feina a l'ajuntament. En aquest sentit, una persona passarà a formar part de la plantilla d'Aigües de Mataró i una altra al TecnoCampus. Tres més s'acullen a una suspensió temporal del seu contracte amb el compromís que l'Ajuntament els tornarà a contractar quan es posi en marxa la nova biblioteca Antoni Comas. Els altres tres treballadors que conserven la feina són funcionaris que tornaran al seu lloc de treball a l'ajuntament.


45% menys de massa salarial


A PUMSA quedaran 36 persones, de les 55 que hi havia fins ara. Per a ells la situació laboral també es veurà afectada, ja que s'aplicarà una reducció de salaris als treballadors d'entre el 5% i el 22%. La retallada serà proporcional al sou i, per tant, qui més cobri més veurà reduïda la seva retribució. En el cas del gerent, César Fernández, la retallada salarial prevista és del 42%. Amb tot aquest conjunt de mesures, PUMSA reduirà la seva massa salarial un 45%. Fins ara, el capítol de personal suposava una despesa d'1'5 milions. 

En un futur també es preveu que es puguin fusionar les tres companyies -Pumsa, Prohabitatge i Gintra- i reorientar les seves tasques.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: