9 de cada 10 pimes han mantingut o ampliat plantilla

Les dades del 13è termòmetre de l’empresa Advisòria refreden l’optimisme empresarial de principis d’any

  • Redacció
  • Dimecres, 16 Juliol 2014 15:18

pymes

Un 20,6% de les empreses del Vallès Oriental i del Maresme han augmentat les seves vendes durant els primers sis mesos de 2014 i s’ha mantingut en un 37,8% dels casos. Això es desprèn dels resultats del Termòmetre d’Advisoria, l’enquesta dirigida a empresaris i autònoms del Vallès Oriental i del Maresme que porta a terme Advisoria, empresa de serveis jurídics i econòmics de referència de l’eix econòmic El Maresme-Vallès Oriental. Aquestes dades suposen un fre a la tendència optimista que es preveia a principis de 2014, quan als empresaris se’ls va preguntar per les previsions de vendes de la seva empresa i en un 49% dels casos van dir que les seves vendes augmentarien, enfront del 20,6% de les empreses que ara, sis mesos més tard, afirmen haver incrementat les vendes de la seva companyia.

Un 41,1% dels empresaris enquestats diuen que aquests primers sis mesos de l’any, les vendes de la seva empresa han disminuït, tot i que les previsions a principis d’any eren de menys d’un 10%.
 
Aquesta poca concordança entre les expectatives que presentaven els empresaris a principis d’any i la realitat després de sis mesos, són el reflex de l’excés d’optimisme empresarial que ha imperat entre els empresaris durant el 2013 i fruit de l’aplicació de les promeses del Govern, sobretot pel que fa a la Reforma Laboral, però, sobretot, a la crisi que estem patint des de 2008.  Pel que fa a la plantilla de les empreses de l’eix econòmic Vallès-Maresme, Advisoria comprova que el 87% de les empreses han mantingut o fins i tot han augmentat el nombre de treballadors a la companyia i només en un 13% dels casos, les empreses han destruït llocs de treball.  

Segons les dades de la 13a edició del Termòmetre de l’empresa, els empresaris, tot i que la marxa del seu negoci ha estat per sota de les previsions que s’havien fet a principis d’any, tenen la voluntat de mantenir la plantilla, i fins i tot alguns l’han augmentat amb la intenció de seguir mantenint els nivells d’ocupabilitat.

Per a Manel Fernández, soci d’Ad­visoria, “els resultats evidencien el moment agredolç que estem vivim. Per una part, la caiguda sostinguda que ha significat la crisi patida, sembla frenada, però, per altra part, la recuperació no acaba d’assolir el nivell que necessitem i es manifesta com a lenta i costosa. No obstant això, també resulta positiu que la destrucció d’ocupació remeti, tot i que hem arribat a uns extrems insostenibles i resulta prioritària la recuperació en la creació de llocs de treball”. L’altre soci, Ivo Florenza, considera que “els impostos ofeguen molts empresaris, pimes i micropimes”. Florenza afegeix que l’endeutament generat per molts empresaris i pimes durant aquests anys de crisi amb la Seguretat  Social i Hisenda i l’actual política de cobrament agressiva dels departaments de recaptació d’aquests organismes, fa més difícil i complicada la situació financera de les empreses. Necessitem rebaixar la factura fiscal d’impostos com IVA, IRPF i Societats i facilitar la concessió de crèdits per augmentar les inversions i el consum. Actualment  estem en un punt d’inflexió per a un creixement sostingut”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: