Imprimir aquesta pàgina

Dades econòmiques positives pel Maresme

És la comarca on més ha crescut el sector de la construcció, un 5,7%, 2,5 punts per sobre la mitjana de Catalunya

Segons l'informe anual d'ADVISORIA, un despatx d'advocats i economistes que analitza les dades de l'Anuario Económico Comarcal 2017 fet pel BBVA, el Maresme se situa al 17è lloc en creixement comarcal de tot Catalunya. El Valor Afegit Brut (VAB) de la comarca va créixer amb un 3,6% al llarg del 2016, una xifra positiva per l'economia dels municipis de la zona. A més, la mitjana de creixement del VAB al Maresme es troba dues dècimes per sobre de la de Catalunya, situada en un 3,4%.

En procés de recuperació

Aquesta xifra del Maresme es troba per sota de la de comarques com Osona i el Garraf, amb un augment del 5,3 i el 4,9% respectivament, que són les que més han crescut. Tot i això, aquesta tendència del Maresme a l'alça continua la dinàmica de recuperació encetada el 2014.

La construcció torna a emergir

Analitzant la situació per sectors, cal destacar que el de la construcció és el que ha viscut un augment més destacat i ho ha fet concretament en un 5,7%. Així el Maresme ha esdevingut la comarca amb una construcció més a l'alça, xifra que reflecteix del bon comportament de totes les variants que la integren com són la preparació de terrenys, l'edificació o la promoció immobiliària. Durant el 2016 al Maresme es van iniciar 502 habitatges, que suposa un augment el 40,6%.

Per altra banda, l'increment del VAB industrial ha estat el 2016 del 4,5% amb un increment de l'afiliació del 0,9% (18.600 afiliats). En el seu conjunt, l'increment d'afiliats de la comarca el 2016 és un 3,5%, amb 123.800 afiliats, xifra que ha superat en un 10,4% la del 2013, la més baixa.