Imprimir aquesta pàgina

La PACC Mataró denuncia que "hi ha desenes de famílies sense aigua corrent" a la ciutat

La plataforma denuncia "negligència" per part de l'Ajuntament en un moment en què s'han tancat moltes de les fonts públiques de la ciutat

Ciutat 2017/2020, tarifes aigua

La PACC Mataró (Plataforma d'Afectats per la Crisi i el Capitalisme), denuncia en un comunicat que a Mataró hi ha diverses desenes famílies que no disposen d'aigua corrent a casa seva, "en plena situació d’estat d’una emergència sanitària i que requereix d’estrictes mesures d’higiene". El passat dilluns ja havien denunciat que 24 famílies afectades de la seva plataforma no disposaven d’aigua corrent en plena alerta sanitària. A dia d’avui, diuen, tenen constància de "desenes de famílies més de Mataró que tenen la mateixa problemàtica i que s’han posat en contacte" amb ells. Moltes "amb menors, nadons i algunes dones embarassades que no disposen d'aigua corrent a casa seva", alerta el comunicat de la PACC.

PACC Aigua

Segons expliquen des de la plataforma, ja han advertit dues vegades a l'Ajuntament i a Aigües de Mataró d'aquesta "situació inhumana" per tal de poder buscar una solució però de moment diuen que no s'ha solucionat aquesta problemàtica durant la "situació extraordinària i d’emergència sanitària col·lectiva". Els remeten al procediment ordinari, que segons diuen els portaria un mínim de 2 mesos en poder-se completar. Tot plegat coincideix amb el fet que l’Ajuntament de Mataró hagi tancat per prevenció moltes de les fonts públiques de la ciutat, segons diuen, "l’únic recurs que tenien aquestes famílies de tenir aigua a les seves llars exposant-les a ser contagiades i multades".

Les mesures de l'Ajuntament

Per altra banda, des de l'Ajuntament de Mataró fa dies que es va fer públic que l'empresa pública Aigües de Mataró no suspendria "el servei d’aigua per manca de pagament a les famílies o empreses mentre estigui en vigor l’estat d’alarma decretat per la pandèmia del Covid-19".

Des de la PACC es considera que les mesures preses són insuficients ja que els consta que hi segueix havent moltes famílies sense contracte [en pisos ocupats, d'entitats bancàries o fons voltor] que ara mateix es troben sense aigua i sense solució a la vista. Diuen que han facilitat les adreces a Aigües de Mataró, però que els remeten al procediment habitual i que això podria deixar aquestes persones confinades sense aigua corrent durant tot el temps que duri l'Estat d'Alarma.

El comunicat de la PACC conclou amb aquesta demanda: "Exigim a l’Ajuntament de Mataró que actuï d’una vegada per totes i solucioni aquesta emergència humanitària que afecta a tantes famílies vulnerables de la nostra ciutat".