Mataró vol convertir-se en destí turístic sota la denominació de ciutat mediterrània

L’hotel Ciutat de Mataró acull una jornada per presentar el plantejament turístic que Ajuntament i IMPEM proposen per a la ciutat

Convertir Mataró en un destí turístic de qualitat, amb totes les infraestructures i atractius que aquests necessiten i els beneficis a nivell econòmic que el turisme proporciona, és l’eix de la jornada “Mataró, una ciutat Mediterrània: un repte, una aposta de futur”, que s’està celebrant avui a l’hotel ciutat de Mataró.

La jornada ha començat amb la presentació d’aquest projecte de futur turístic per la ciutat de la mà de l’alcalde de Mataró, Joan Antoni Baron i de la presidenta de l’IMPEM, Alícia Romero. Baron ha resumit aquesta proposta turística sota l’etiqueta de Mataró ciutat mediterrània, una ciutat que englobi “un espai urbà amable, cuidat, atractiu per a rebre visites i on poder viure i treballar”.

Producte de la diversificació econòmica
La idea de convertir Mataró en destí turístic no és la primera vegada que es planteja, però l’actual diversificació econòmica i la crisi del tèxtil com a principal recurs econòmic de la ciutat han fet que ara sigui un bon moment per tornar a reobrir el debat. A més, actualment la ciutat ha millorat alguns dels seus atractius potencials, com pot ser la façana marítima que ha doblat el seu espai.

L’IMPEM s’ha mostrat molt interessat en la conversió de Mataró en destí turístic com una de les millors vies per assolir tres dels seus objectius: incentivar la iniciativa privada, millorar l’ocupació i promocionar la ciutat.

Quatre eixos principals
“El nostre petroli és el turisme” ha dit Alicia Romero durant la presentació. D’aquesta manera ha volgut destacar la importància que el sector té tant per a Catalunya com a Espanya i la que pot arribar a tenir a la ciutat gràcies als seus atractius propis i a la proximitat amb Barcelona. “No podem oblidar el sol i la platja però tampoc ens hi podem basar” ha afegit la presidenta de l’IMPEM, referint-se a un dels atractius més importants de la ciutat, però que necessita diversos complements si es vol aconseguir un turisme de qualitat. Per això, Mataró ciutat mediterrània proposa com a quatre eixos d’atractiu el mar i la natura, el comerç, la cultura i l’esport i la tecnologia.

Aquesta jornada s’allargarà tot el dia, dividint-se en dos tipus d’activitats. Al matí ha estat l’Ajuntament de la ciutat qui ha explicat l’aposta turística que proposen als diferents agents de la ciutat que hi puguin estar interessats, així com la intenció de treballar conjuntament agents públics i privats. D’altra banda, a la tarda prendran la paraula representants d’altres ciutats que ja han fet una forta aposta turística com són Sitges, Barcelona i San Sebastià.