Imprimir aquesta pàgina

L’Escola Municipal de Música comença nou curs

El centre ha registrat més de 700 matrícules d’iniciació, repartides entre les 25 especialitats musicals que imparteix

Una activitat de l'Escola de Música

L’Escola Municipal de Música de Mataró acaba d’encetar el seu cinquè curs i ho ha fet amb normalitat: més de 700 alumnes s’han matriculat per primera vegada, atrets per les 25 especialitats instrumentals que imparteix el centre. L’oferta d’ensenyaments musicals s’ha portat a una desena de col·legis de la ciutat, per tal de transmetre a nens i nenes el gust per aquesta disciplina i animar-los a participar-hi.


En el cas dels ensenyaments instrumentals, les classes es realitzen en cinc seus repartides per tot Mataró, per tal de facilitar l’accés als infants. Les escoles agrupen els instruments de corda, de Big-Band, de combo (música moderna), piano, guitarra, flauta i música tradicional. Des d’aquest curs, la seu central està situada a l’edifici de l’antiga escola Menéndez Pelayo, on es comencen a portar a terme algunes activitats. Tanmateix, amb aquest canvi no es vol trencar amb el model descentralitzat de l’Escola, el qual pretén fer arribar la música a tots els racons de la ciutat a partir de la proximitat.

L’Escola Municipal de Música està adreçada a tot tipus d’alumnes amb perfils, edats i nivells diversos. El treball en grup és un punt clau en l’aprenentatge d’aquests petits músics, doncs l’ensenyament dels instruments es fa, bàsicament, a partir de la pràctica conjunta.