L'Escola de Teixits de Canet de Mar ampliarà l'FP Dual el curs vinent

El centre compta aquest any amb 34 alumnes i també preveu tenir una incubadora d'empreses

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 13 abril 2015 12:09

L'escola de teixits de Canet

El Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil (CRTTT) de Canet de Mar estudia crear una incubadora d'empreses amb l'objectiu d'apropar el coneixement tecnològic al món de l'empresa per ajudar a reimaginar un sector que detecta indicis esperançadors de recuperació. En aquesta línia, també està previst que el pròxim curs s'ampliï l'oferta educativa de Formació Professional Dual de l'Escola de Teixits. A banda del cicle de Confecció i Moda que es va començar a impartir el curs 2013-2014 -en un any ja ha augmentat la matrícula un 40%, passant de 24 a 34 alumnes-, la matriculació per al curs 2015-2016 que s'obrirà pròximament, inclourà també un nou cicle de Fabricació i Ennobliment Tèxtil.

L'Escola de Teixits de Canet de Mar va tancar com a tal l'any 2011. Uns anys abans, el 2008, l'escola va començar la seva reconversió com a centre de recerca del sector, però a principis de 2013, les empreses del sector van demanar que es recuperés la formació davant la dificultat de trobar personal qualificat. Així, el curs 2013-2014 es va crear un cicle d'FP Dual de Confecció i Moda en el que es van matricular un total de 24 alumnes. També es van començar a fer cursos a mida per a empreses. Aquest curs 2014-2015 hi ha 24 nous alumnes en el primer curs i una desena més que ja el van aprovar l'any passat i que ara estan a segon curs, fent pràctiques en empreses. Per al pròxim any es preveu ampliar l'oferta i obrir la matrícula per a un cicle de Fabricació i Ennobliment Tèxtil, orientat a la fabricació de teixits i als seus acabats, des de triar el color, fins a l'elaboració de teixits complexos amb característiques especials, com els repel·lents a l'aigua o els ignífugs.

Més valor afegit
En aquest sentit, des del gremi d'empresaris tèxtils del Maresme (ASEGEMA) asseguren que ha millorat el valor afegit dels productes per competir amb els productors emergents. Una altra dada significativa és que només el 7% de productors de tot l'estat espanyol es dediquen al tèxtil tècnic, fet que representa una oportunitat de creixement en aquest segment. El director general d'Indústria de la Generalitat, Antoni Maria Grau, reivindica el paper de la indústria tèxtil com a motor de generació econòmica i llocs de treball: "Cal un teixit important d'empreses grans que donin tracció al sector, però també calen petites i mitjanes empreses proveïdores i col·laboradores que apostin per la innovació i el disseny".

És per això que un altre dels projectes destacats de futur del Centre de Recerca i Transferència de Tecnologia Tèxtil és la posada en marxa d'una incubadora per a noves empreses del sector, que les orienti en el seu procés de creació i posada en marxa. Segons fonts de l'Escola de Teixits, aquest servei es podria posar en marxa ja aquest mateix any. El vicepresident del centre tecnològic integral Eurecat -unió de tots els centres tecnològics catalans-, Miquel Rey, explica que "cal ajudar-les a reimaginar el seu negoci, coneixent millor la seva competència i aportant innovacions tecnològiques i de procés". Rey situa Canet de Mar com "la porta d'entrada" de les empreses tèxtils a Eurecat.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: