Imprimir aquesta pàgina

Care Santos reivindica el valor de la ficció

L'escriptora mataronina s'encarrega d'obrir el nou curs acadèmic del TecnoCampus oferint una lliçó inaugural

Care Santos

El curs universitari 2017-2018 ha quedat inaugurat al TecnoCampus de manera oficial amb un acte que va comptar amb una lliçó inaugural a càrrec de Care Santos, escriptora mataronina. Sota el títol 'Per què serveix la ficció', la novel·lista mataronina va ressaltar la ficció i la literatura com a elements indispensables per entendre el món que ens envolta.

Santos ha afegit que la ficció serveix perquè cadascú construeixi la seva pròpia història a partir del fet de narrar, d'explicar històries, una característica innata a l’ésser humà. Va destacar la curiositat com a element clau per les quals necessitem la ficció.

Care Santos va rebre el Premi Ramon Llull 2014 i el Premio Nadal 2017 i és l'autora de diverses novel·les d'èxit com 'Desig de xocolata', 'Habitaciones cerradas' o 'Media vida'.

Nou curs amb més de 3.000 alumnes

Aquest curs el TecnoCampus compta amb prop de 3.400 estudiants matriculats, xifra que des de la universitat consideren molt positiva. La presidenta del TecnoCampus, Dolors Guillén, i el director general, Jaume Teodoro, i l'alcalde de Mataró, David Bote, van participar de la jornada inaugural. Entre els temes tractats, van fer un balanç del darrer curs, van parlar de la trajectòria del centre i van demarcar l'aposta de la institució: el Pla Estratègic 2022. Una aposta que espera consolidar un model d’èxit després d’una forta etapa de creixement en els últims anys.