Eurecat commemora els 25 anys del naixement de Cetemmsa

La fundació es va constituir l'any 1991 i va ser una peça clau en la constitució del Centre Tecnològic de Catalunya

  • Redacció
  • Dilluns, 02 Gener 2017 10:26

Cetemmsa

El centre tecnològic Eurecat ha commemorat aquest mes de desembre el 25è aniversari de la fundació de Cetemmsa, el centre d'innovació de Mataró i el Maresme nascut l'any 1991 i que el 2015 es va convertir en un dels embrions del Centre Tecnològic de Catalunya.

L'efemèride dels 25 anys es va celebrar en el marc de l'acte de Nadal d'Eurecat, que enguany ha tingut lloc a l'edifici Tecnocamus i que va comptar amb la presència del vicepresident d'Eurecat, Jaume Ferrús, i de bona part dels gairebé 600 treballadors del centre.

En paraules del president d'Eurecat, Xavier Torra, "segueix més viu que mai" el compromís amb Mataró i El Maresme, on el centre treballa perquè les empreses, tant locals com internacionals, puguin "disposar d'un soci estratègic en innovació que beu d'anys de la feina ben feta que va deixar l'herència de Cetemmsa".

De fet, el camí marcat per Cetemmsa és molt present a Eurecat, que des de la seva seu a Mataró desenvolupa projectes innovadors, especialment en el camp dels tèxtils intel·ligents i funcionals que permeten millorar la competitivitat de les empreses i oferir formació d'alta especialització.

Entre els projectes impulsats enguany per Eurecat a Mataró destaca el teixit intel·ligent Texilum, per regular l'eficiència tèrmica dels edificis, i els banyadors hidrocròmics que va lluir aquest estiu l'equip ucraïnès de natació sincronitzada als Jocs Olímpics de Rio. A banda, el centre de Mataró també ha creat una samarreta intel·ligent per detectar i pal·liar l'estrès dels treballadors i una motxilla amb fibres flexibles que marcar la trajectòria de ciclistes i motoristes.