Un mono de triatló que controla les constants

Eurecat i Hoko participen per primer cop en l’Ironman amb una peça que incorpora sensòrica i electrònica integrada per poder mesurar el ritme cardíac i altres paràmetres

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 11 Octubre 2018 00:00

Ciutat 2017/2018, ironman

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i el fabricant de roba esportiva Hoko, amb seu a Mataró, han col·laborat per presentar les possibilitats que presenta la incorporació de tecnologia i sensòrica a la roba esportiva per monitorar diferents paràmetres corporals durant la pràctica esportiva, mitjançant el desenvolupament d’un mono de triatló intel·ligent que es va fer servir per primer cop diumenge passat en les proves de carrera i de bicicleta de l’Ironman de Barcelona, que va tenir lloc a la comarca.

D’aquesta manera, l’Ironman de Barcelona, considerat el tercer més important del calendari europeu, va servir com a treball de camp per comprovar la funcionalitat de la tecnologia d’Eurecat integrada a la roba esportiva, que, en aquest cas, permetrà mesurar el ritme cardíac, així com altres constants vitals.

Segons explica l’investigador de la unitat d’eHealth d’Eurecat i experimentat triatleta Stefan Dawalder, que serà l’encarregat de posar a prova tant la resposta del mono com la integració i el funcionament del dispositiu, la validació de la proposta tecnològica “en una competició de llarga durada i tan exigent com és l’Ironman, permetrà mesurar la correlació entre paràmetres com el ritme respiratori, el ritme cardíac i l’activitat física”, recollits per diferents dispositius durant el curs de la competició.  

En aquest sentit, la validació funcional de la tecnologia wearable, desenvolupada a Eurecat Mataró per a un client internacional, farà possible el mesurament i la recollida de dades per correlacionar-les i extreure conclusions que podrien ser d’aplicació, tant en l’àmbit de l’esport com en el camp de la salut. Amb aquest objectiu, l’investigador portarà altres dispositius de mercat com un potenciòmetre i un GPS.
Per a Hoko, els resultats li serviran per produir una nova línia específica de roba esportiva pensada per a proves de triatló.

La iniciativa s’enquadra dins del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme, una estratègia d’àmbit territorial que té l’objectiu de promoure i posicionar el Maresme com a referent en innovació tèxtil.

El "potencial innovador"
“Es tracta d’un punt de partida excepcional per donar a conèixer el potencial innovador del Maresme en els àmbits del tèxtil tècnic funcional i l’esport”, apunta la directora de la unitat de teixits funcionals d’Eurecat, Virginia García, sobre aquest aspecte.

En conjunt, el PECT engloba la iniciativa Reimagine Textile, que té per objecte afavorir la innovació en el tèxtil al Maresme, així com Calella Sport City Lab, una operació impulsada per l’Ajuntament de Calella amb la finalitat que el municipi esdevingui un banc de proves per a totes les solucions relacionades amb l’esport, aprofitant que acull un important calendari de competicions esportives d’alt nivell, com és el cas de l’Ironman.

El PECT de Mataró-Maresme

Ciutat 2017/2018, ironman

El PECT de Mataró-Maresme destinarà a l’impuls de l’smart tèxtil prop de 2 milions d’euros, dels quals 951.857,62 provenen del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a Catalunya 2014-2020. El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró i participat activament per TecnoCampus, Eurecat i l’Ajuntament de Calella, que desenvoluparan operacions emmarcades dins el PECT i cofinançades en un 50 per cent pels fons FEDER.
Els PECT són projectes que persegueixen millorar la competitivitat d’un territori a través de les eines d’especialització i innovació en sectors d’activitat ja existents o en activitats emergents i amb força creixent i real en el territori. S’emmarquen dins de l’estratègia territorial de la Generalitat RIS3CAT, d’aplicació de l’estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent a la realitat de Catalunya.

 

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: