Imprimir aquesta pàgina

El Pol Cooperatiu del Besòs, un referent de l'economia social

El dimecres 24 d'octubre es va celebrar la 3a Taula Territorial d'Economia Social i Solidària del Maresme amb la presència de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord

Ciutat 2017/2018, Pol cooperatiu del Besòs

La tercera edició de la Taula Territorial, acte organitzat per l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, va venir marcada per la presentació d'"Experiències de desenvolupament local cooperatiu: Pol Cooperatiu del Besòs", a càrrec de l'Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord.


"El Pol Cooperatiu del Besòs, serveix com a eina d'articulació geogràfica per a totes aquelles entitats que formalment no tenien relacions al nostre territori. Actualment, hi predominen les entitats vinculades al sector productiu, l'alimentari i la mobilitat sostenible", afirma Anna Abellan, de La Sargantana SCCL.

Aquest acte també va comptar amb la presentació de la "Diagnosi de l'Economia Social i Cooperativa del Maresme 2018", a càrrec de la XES Mataró. Un document que vol recollir l'estat actual dels sectors amb més presència en l'economia social i les entitats que en formen part a la comarca, així com posar en relleu les bones pràctiques detectades.

La trobada també va servir per fer una reflexió estratègica sobre el model de la xarxa dels Ateneus Cooperatius. Per fer-ho, es va compartir el debat sobre el Procés d'Ideari d'Ateneus Cooperatius 2019, treballat conjuntament per la Xarxa d'Ateneus Cooperatius de Catalunya. Els assistents a l'acte van poder fer aportacions a la visió i l'estratègia de la xarxa.

Informació de contacte:
www.ateneucoopmaresme.cat www.facebook.com/coopmaresme www.twiter.com/coopmaresme

Per acabar, també vam poder descobrir la nova imatge de l'Ateneu Cooperatiu del Maresme, que a finals d'aquest mes passarà a ser Coop Maresme, amb un nou logotip i també una nova pàgina web. Aquests canvis pretenen acostar el servei a la ciutadania amb una imatge més propera i amb identitat pròpia. Alhora, el projecte vol mantenir la seva essència, el seu sistema de governança, els serveis oferts i millorar l'arrelament al territori.