Guies didàctiques d’economia solidària i el cooperativisme per al professorat

L’Esberla SCCL, entitat agrupada de Coop Maresme, elabora les “Guies didàctiques d’economia solidària i el cooperativisme per al professorat”

Esberla


L’economia social i solidària (ESS) i el moviment cooperatiu són una alternativa real al model capitalista imperant. Aquest fet, juntament amb la importància creixent de l’educació transformadora, crítica i conscient, està fent que cada vegada més es vulgui treballar el cooperativisme dins les aules dels centres educatius.

D’aquesta voluntat, estan sorgint una sèrie de necessitats de formació i d’acompanyament per part del professorat que no acaben d’estar cobertes. La «Guia didàctica de l’economia solidària i el cooperativisme per al professorat» s’ha creat per donar suport i eines al professorat, així com per apoderar-lo, a l’hora de treballar l’economia alternativa dins les aules.

Les guies van orientades als docents d’ESO, batxillerat i formació professional que vulguin educar i fomentar l’ESS dins les aules i/o crear una cooperativa d’alumnes dins el centre educatiu.

En total s’han elaborat tres volums d’aquestes guies, que toquen les següents temàtiques:

- Marc teòric de l’economia social i solidària i el cooperativisme

- Marc teòric i pedagògic de les cooperatives d’alumnes

- Dinàmiques i activitats per treballar l’economia social i solidària i el cooperativisme

A més, actualment Coop Maresme ja treballa amb diversos centres educatius de la comarca per difondre els valors de l'ESS entre els més joves, mitjançant la realització de diferents activitats. Rutes cooperatives, tallers d'introducció a l'ESS, acompanyament a la creació de cooperatives, són algunes de les activitats que ofereix Coop Maresme als centres educatius de la comarca del Maresme.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: