Alumnes de l'Institut Cinc Sénies constitueixen una cooperativa

L'objectiu principal és fer activitats per a la comunitat educativa i per al barri

Coop Maresme

El curs 2019-20, en el marc de l’optativa d’emprenedoria internivell (1r-3r ESO) de l'Institut Les Cinc Sénies del barri de Rocafonda de Mataró, s'ha impulsat la creació de la primera cooperativa d’alumnes de l’institut. Al llarg d'aquest primer trimestre, l'alumnat ha fet un procés d'identificació de necessitats, recull de propostes, activitats per conèixer el model cooperatiu i l'ESS per finalment constituir la seva cooperativa i presentar-la a la comunitat, tal com van fer el 20 de desembre.

Alumnes, famílies, l'Ajuntament i Coop Maresme van assistir a la presentació al Centre Cívic de Rocafonda.

L'objectiu d'aquest projecte, que compta amb el suport en el seu desenvolupament del professorat de l'institut i de l'equip de Coop Maresme, és que les participants siguin protagonistes d'un projecte col·lectiu i desenvolupin accions rellevants per al mateix centre educatiu i el barri de Rocafonda. En paraules de Mònica Martínez, orientadora educativa del centre, "es tracta que els i les alumnes visquin el treball en equip amb vocació pel bé comú".

L'acte de presentació pública de la cooperativa ha tingut lloc uns dies després que l'alumnat en fes la constitució formal i desenvolupés la primera activitat: la cantina de l'Institut, que valoren molt positivament. Les alumnes que ja són sòcies cooperativistes van explicar i presentar la cooperativa: organització, activitats, gestió de les cures i de l'equip, economia i finances, comunicació..., i van mostrar la seva responsabilitat i compromís amb el barri. La presentació va comptar amb Sergi Morales, regidor d'Ocupació, Empresa i ESS de l'Ajuntament de Mataró, que va felicitar les alumnes protagonistes per "posar en valor que hi ha moltes maneres de fer economia que pensin menys en el capital i més en les persones".

Informació de contacte
www.coopmaresme.cat
twitter.com/coopmaresme
facebook.com/coopmaresme