Les tarifes a les escoles bressol equiparades per a totes les edats

El Ple Municipal va aprovar els preus públics d'Ensenyament, que afecten també les beques, l'EMMM i els preus de l'institut Miquel Biada

  • Laia Mulà // Daniel Ferrer
  • Dilluns, 08 Maig 2017 13:47

Ple de maig

El Ple Municipal del mes de maig va aprovar la modificació de preus públics de les franges de protecció contra incendis, de les activitats de Cultura, els preus públics d'Ensenyament pel curs 2017 -2018, així com els del Centre Cívic Espai Gatassa. 

Les modificacions exposades per Juan Carlos Jerez que van generar més debat van ser les relatives a Ensenyament, entre les quals destaca la decisió que les escoles bressol equiparin la tarifa dels lactants amb els preus dels infants d'1 a 3 anys, fet que suposarà un increment mitjà en el preu de l'1,15%. Tot i que amb els vots en contra de la CUP, la regidora no adscrita i VOLEMataró, i l'abstenció d'ERC, els preus públics d'Ensenyament van ser aprovats.

L'escola de música municipal més cara però amb bonificacions pels aturats

També augmentaran la dotació pressupostària per a les beques en 20.000 euros i, per la seva banda, l'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) incrementarà les tarifes dels alumnes en un 3%. Tot i això, la proposta contempla bonificacions d'entre el 15 i el 25% per a les famílies amb un o diversos membres a l'atur. Aquesta decisió, segons Esteve Martínez d'ICV, és inadequada perquè “els preus no estan a l'abast de les economies més desafavorides”. Segons dades que va aportar el regidor, l'aportació de les famílies a Mataró per estudiar a l'EMMM és del 32,18% del seu cost, mentre que l'Ajuntament aporta el 55,5%.

Ple de maig
Els alumnes del Biada pagaran el mateix que la resta d'instituts
Els preus públics dels graus superiors que s'imparteixen a l'Institut Miquel Biada s'incrementaran per equiparar-se amb els altres instituts de la Generalitat. Concretament, els preus d'ESO i Batxillerat augmentaran un 3% i el del Cicle Formatiu de Grau Superior anirà a l'alça progressivament durant els pròxims cursos per equiparar-se a la resta d'instituts de Mataró.

Pel que fa a les activitats de cultura, l'Aula de Teatre té previst ampliar la bonificació per famílies amb més d'un germà.