El Jurat no aprecia problemes i confirma el guanyador del Pla d’Impuls del Centre

Mataró tanca en fals la polèmica, amb els implicats negant la relació tot i presentar-se plegats a licitacions d'altres ciutats

Pla d'impuls del centre

El govern de Mataró ha tancat en fals la polèmica sobre el concurs d'idees per a l'impuls del centre ciutat. Després que es conegués que un membre del jurat, l'arquitecte Jaume Artigues, és soci habitual de l'arquitecte que va guanyar el concurs, Jordi Henrich, s'ha tornat a convocar el jurat per revisar el resultat de la votació, que s'ha ratificat. El govern municipal ha presentat un informe jurídic on es manté que no existeix causa d'incompatibilitat en el cas d'Artigues i una declaració d'Henrich negant qualsevol tipus de relació professional entre tots dos, almenys des de 2014. Tot i això, tots dos es van presentar plegats l'any passat a un concurs de l'Ajutament de Barcelona per a la reurbanització d'una plaça. L'alcalde de Mataró, David Bote, ha evitat valorar-ho i s'ha centrat en defensar la legalitat del procediment.

El jurat del Pla d'Impuls al Centre de Mataró ha acordat aquest dimecres ratificar la decisió del passat 3 de desembre i declarar guanyador el projecte presentat pel prestigiós arquitecte Jordi Henrich, que proposa convertir el centre d ela ciutat en un espai per a vianants, restringint el trànsit rodat al casc antic.

El jurat ha pres la decisió malgrat la polèmica que envolta el concurs, després que el grup municipal d'ERC alertés de la relació professional existent entre Henrich i un dels membres del jurat, el també arquitecte i representant del Col·legi d'arquitectes de Catalunya, Jaume Artigues. El mateix Henrich ho explicava al currículum de la seva pàgina web, tot i que després de n'ha desdit i ha atribuït la referència a Artigues a una "manca d'actualització" del portal. De fet, l'arquitecte defensa que l'última feina que van fer junts va ser el 2014 i assegura que "mai" han estat socis.

Tot i això, tots dos van licitar l'any passat a través d'una UTE al concurs per a la redacció del projecte d'urbanització d'una plaça al districte de Nou Barris de Barcelona, segons es recull en l'expedient de licitació de l'empresa municipal BIMSA. Finalment, però no van resultar adjudicataris.

Bote accepta la versió

El govern municipal de Mataró s'acull a aquesta manca de materialització en l'associació entre tots dos per defensar que si no han visat cap treball conjunt en els darrers anys no es pot considerar que siguin socis en l'actualitat. L'alcalde, David Bote, ha esquivat les preguntes sobre aquesta qüestió i s'ha limitat a dir que no li consta que els arquitectes hagin "mentit".

El que sí ha lamentat Bote és que Artigues no hagués explicat al jurat la seva "antiga" relació amb Henrich abans de la votació, quan es va preguntar a tots els membres sobre possibles incompatibilitats: "No ens agrada que no hagués dit que en el passat hi havia aquesta col·laboració".

Bote ha insistit que, malgrat la polèmica, la influència dels vots d'Artigues era "mínima" i recorda que un cop retirada la seva votació i ratificada la de la resta de membres del jurat, el projecte presentat per Henrich continua sent "el que més agrada" i demana tancar la polèmica perquè el projecte pugui "anar endavant".

"L'important era dotar-nos de les millors idees per impulsar el centre i el jurat ha ratificat que qui ha guanyat és qui ha aportat la millor de les idees", ha insistit l'alcalde en una compareixença de premsa posterior a la Junta de Portaveus on s'ha donat compte de la situació.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: