El govern tornarà a tramitar el pressupost de 2019

Bote confia sumar les abstencions de CiU, ERC, Ciutadans i PP al suport ja acordat amb els comuns –ICV-EUiA i Podem–

Ple Municipal juliol

El proper dilluns, dia 28, es durà a aprovació inicial per part del Ple el projecte de pressupostos municipals d'aquest 2019. El govern confia que aquesta vegada els comptes no només es puguin tramitar en primera instància sinó que també superin l'aprovació definitiva. El projecte de pressupost va quedar tombat de bones a primeres a l'octubre passat però des de llavors, afirma el govern, han pogut dialogar i negociar amb els diferents grups municipals. Tant és això que els comptes del govern avalen l'optimisme de l'aprovació, que suposaria que en tot el mandat no s'ha hagut de treballar amb pressupost prorrogat. 

Compten amb els vots favorables d'Esteve Martínez d'ICV-EUiA i Sarai Martínez de Podem després de l'acord signat entre PSC, Mataró en Comú i Podem i confien en les abstencions de CiU, ERC, Ciutadans i PP.

L'alcalde Bote assegura que "estic molt agraït als grups municipals, hem pogut parlar i arribar a acords" i detall que l'aprovació dels nous comptes han de permetre augmentar en 3 milions les polítiques d'habitatge –modificació exigida pels comuns en l'acord– o implementar polítiques del Pla de Mobilitat.

21 milions d'inversió

El projecte que es portarà a aprovació ascendeix a 21 milions l'apartat d'inversions amb partides destacades pel nou Centre d'Acollida d'Animals Domèstics, el projecte del Cafè Nou i la Presó o l'Espai Mataró a la Plaça de la Muralla, com a pas previ a deslliurar l'Ajuntament dins la jugada del Pla d'Impuls del Centre. 

Edifici Cafè Nou