Com afrontar la grip canina

Encara que no afecta els humans, sovint presenta els mateixos símptomes i requereix un tractament semblant

Cal Pilé Gossos

Darrerament han augmentat els casos de grip canina i de refredats entre els gossos. És per això que des del Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya han impulsat una campanya amb recomanacions per tal que es puguin identificar els casos de grip entre les mascotes i els seus propietaris coneguin com procedir. Si no s'atén a temps i amb atenció veterinària, un refredat o un constipat del gos pot acabar amb broncopneumònia, com pot passar amb els humans.

Al contrari que en el cas dels homes i les dones, la grip canina no està motivada pel canvi de temps o pel mal temps, sinó per un virus associat a la Bordetella Bronchiseptica. Aquest virus es coneix com 'la tos de les gosseres' perquè afecta el sistema respiratori.

Els símptomes del refredat

Per altra banda, un refredat presenta uns símptomes semblants a la grip en els humans: esternuts, tos, pèrdua de gana, dificultats respiratòries, manca d'interès pel joc i cansament, entre altres indicadors. També és important comprovar la temperatura perquè sovint pot aparèixer febre durant el refredat. Recomanen que, si el gos presenta símptomes de refredat o grip, s'utilitzi el sentit comú per cuidar-lo i s'acudeixi al veterinari.

Els consells

Hi ha diverses maneres d'ajudar a les nostres mascotes a curar-se i evitar les complicacions. En primer lloc, els experts recomanen evitar els canvis de temperatura sobtats i els corrents d'aire, sortir poc de casa si fa fred o mal temps, proporcionar-los molta aigua perquè es puguin hidratar, deixar que descansi i reposi suficient i donar-li molt afecte. Cal destacar que el refredat no es pot transmetre als humans i que, per tant, no ens hem de preocupar per contagiar-nos.