Imprimir aquesta pàgina

Coneix les franges horàries per passejar i fer esport a partir del 2 de maig

Aquest dissabte entra en vigor aquesta nova fase, amb separacions de grups per horaris, sabent que no hi haurà franges en municipis de menys de 5.000 habitants

Carril bici

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, va desgranar aquest dijous en roda de premsa les condicions de relaxament del confinament d’aquest dissabte 2 de maig, quan per primera vegada podran sortir al carrer –a més dels menors de 14 anys– els adults que facin exercici físic individual, els avis i els adults en parella.

En aquesta nova fase, els adults podran fer un únic passeig (si volen amb una parella amb qui convisquin) i a un màxim d'1 km entre les 6 i 10 del matí o entre les 20 i les 23 hores. Els que fan esport podran circular en solitari a les mateixes hores per tot el terme on resideixen una única vegada al dia. Els avis de més de 70 anys i els dependents tenen una franja de 10 a 12 i de 19 a 20. La sortida dels nens, que aquesta setmana havia estat de 9 a 21h, es restringeix a la franja d’entre les 12 i les 19.

Consulta totes les franges horàries

Font: Ajuntament de Mataró

Franges

Font: Govern d'Espanya @desdelamoncloa

Franges

Illa ha explicat que totes aquestes franges no s’apliquen als municipis de menys de 5.000 habitants (més del 80% dels de l’Estat), on es pot fer activitat de les 6 del matí a les 12 de la nit.

S’exclouen de totes aquestes activitats les persones que tinguin símptomes o hagin estat contactes de malalts. Segons Illa les mesures busquen evitar les aglomeracions, i en tots els casos cal preservar la distància de dos metres.