Mataró també sancionarà les entitats financeres que tinguin pisos buits

Multes de fins a 100.000 euros als bancs i caixes que no compleixin

  • Redacció
  • Dimecres, 12 Febrer 2014 16:59

Rodriguez

El Ple de febrer, que va tenir lloc el passat dijous, va votar per unanimitat una proposta de resolució per sancionar les entitats financeres i altres grans empreses que tenen immobles permanentment desocupats. La proposta la van presentar els grups municipals d’ICV-EUiA, PSC i CiU.

La moció compromet l’Ajuntament a endegar mesures municipals en base a la legalitat i competències existents amb l’objectiu de garantir el dret a l’habitatge de la població. Es farà un nou Pla Municipal d’Habitatge i s’elaboraran programes d’inspecció, a fi de detectar, comprovar i registrar els immobles que es troben en situació de permanent desocupació, començant pels que són propietat d’entitats financeres i altres grans empreses.

Fins a 100.000 euros

La declaració proposa tres multes coercitives que poden arribar als 100.000 euros prèvia advertència, si transcorregut el termini fixat no s’ha produït l’ocupació de l’immoble.
La regidora Rodríguez va emmarcar aquestes sancions en el procés de negociació amb les entitats per tal de posar el màxim d’habitatge al mercat.