Mataró es bolca amb l'esport adaptat

La segona edició de la Jornada se centra aquest dissabte 7 de maig en l’esport inclusiu amb activitats per a tothom al Parc Central

  • Redacció // Fotos: arxiu
  • Divendres, 06 Maig 2016 00:00

Ciutat 2014/2015, esport adaptat 1

‘L’esport inclusiu surt al carrer’. Aquest és el lema de la Jornada d’esport adaptat que el Parc Central acollirà aquest dissabte 7 de maig al matí. Després de l’èxit de la primera edició celebrada el 2014, la trobada vol contemplar l’esport des d’un punt de vista inclusiu, fomentant que cada entitat pugui dedicar un espai o una secció pròpia per a les persones amb diversitat funcional, en lloc de tenir clubs o activitats específiques.

A la trobada esportiva, organitzada pel Club Esportiu FEM Esport Mataró i la Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró i la col·laboració de Santa Lucía, es preveu una participació d’uns 100 esportistes de diferents entitats vinculades a l’esport adaptat.

Hi haurà futbol, hoquei, bàsquet, tennis taula, taller de nusos de vela, country, gimnàstica, petanca i boccia

Obert  a tothom

Els clubs i entitats faran exhibicions de les activitats que duen a terme habitualment; també es faran competicions d’algunes disciplines i es donarà l’oportunitat al públic de participar en activitats obertes a tothom. Per últim, la jornada permetrà als clubs i entitats difondre i promocionar les activitats que realitzen mitjançant estands instal·lats al parc per informar el públic assistent. Les modalitats esportives que es podran veure són: futbol, hoquei, bàsquet, tennis taula, taller de nusos (vela), country, gimnàstica rítmica, petanca i boccia.

Ciutat 2014/2015, esport adaptat 2
El Club FEM
El Club Esportiu Fem Esport Mataró (Club FEM) és una entitat sense finalitat de lucre constituïda el desembre de 2009, fruit de l’aposta de tres entitats mataronines (Fundació el Maresme, GIMM i Fundació Suport) perquè l’esport
fos també accessible a les persones amb discapacitat. La Direcció d’Esports de l’Ajuntament de Mataró dóna suport a l’entitat des del moment inicial de la constitució.
En aquests anys el club ha anat ampliant l’oferta de modalitats esportives algunes de les quals es porten a terme amb la col·laboració d’altres entitats i que són: bàsquet, tennis taula, hoquei herba, boccia, futbol, atletisme i country amb la possibilitat de formar part en competicions oficials.