Imprimir aquesta pàgina

"És una zona idònia per viure-hi i treballar-hi però cal més aparcament"

Entrevistem Jordi Galdón, propietari Cristalleries Mascarell i vicepresident de l'Associació de Veïns Mataró Centre

Ciutat 2014/2015, JORDI GALDON MASCARELLCristalleries Mascarell sempre ha estat al centre.

Sí. La nostra empresa té 65 anys, sempre ha estat al centre. Nosaltres estem lligats a la construcció i vam passar la clatellada del 2008, 2009 i 2010 en què els clients constructors van començar, primer a no pagar, simultàniament a no demandar feina i després a desaparèixer. Nosaltres hem sobreviscut i en els últims 2 anys, a base de molts sacrificis a nivell de reduir despeses, ajustar preus i canviar formes de treballar i adaptar-nos als temps que corrien, hem aconseguit si no sortir de la crisi, sí ampliar dues persones amb contracte indefinit i comprar dues furgonetes noves.

Com és la zona on us trobeu?

Estem molt ben comunicats, tenim el tren, tenim autobusos, tenim taxis... Pel que fa al veïnatge és molt correcte, la gent molt educada tant els  que porten tota la vida o molts anys com la gent que acaba d’arribar. Jo he nascut, visc i treballo al centre i considero que és una zona idònia tant per a viure com pels petits negocis com el nostre.

Teniu reivindicacions, però.

La primera és la congestió de trànsit. Aquí tenim l'escola Santa Anna i quan  són les hores d’entrada i sortida es col·lapsen molt els carrers: es col·lapsen els guals, pugen a les voreres, es posen entre els arbres, etc. És un tema recurrent que també passa quan els caps de setmana hi ha moltes activitats culturals. Nosaltres com a Associació de Veïns ja fa més de 9 anys que hem donat una solució a l’Ajuntament: ocupar temporalment molts solars abandonats.  Per exemple, a l'antic local de Can Maimí hi ha un terreny de 10.000 metres quadrats abandonat i ple de gossos, gats i brutícia.

"Com Associació de Veïns del Centre ja fa més de 9 anys que demanem a l'Ajuntament que s'ocupin temporalment com a pàrquings, solars abandonats com l'antic local de Can Maymí on hi ha 10.000 metres quadrats abandonats".

Massa vehicles?

Densitat de vehicles contaminants. Al Torrent hi passen moltíssims busos a cada hora i el tema del fum, soroll i vibracions, preocupa. A més a més el Pla de Mobilitat firmat per l’Ajuntament es comprometien que la meitat de flota d’autobusos serien híbrids o elèctrics. Ara han comprat dos autobusos nous que han costat molts diners i són de gasoil. Com a Associació de Veïns ho havíem reivindicat molt.

També desapareixen arbres al barri.

Una altra problemàtica és que estan desapareixent els arbres a marxes forçades. A la Plaça Miquel Biada hi ha 8 arbres vius i 12 forats buits. I ja no és que no els replantin sinó que els tallen i els deixen a l’alçada d’un metre, amb el perill que això comporta.