'30 minuts' mataroní sobre Rodalies

TV3 emet diumenge el darrer documental de Clack que aborda l'estat de la xarxa ferroviària i les possibilitats d’un canvi de gestió en un futur proper

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dijous, 13 Setembre 2018 16:30

Ciutat 2017/2018, documental rodalies El programa '30 minuts' emet el diumenge dia 16 un reportatge sobre l’estat actual de la xarxa de Rodalies, incloent-hi també els trens de mitja distància, i les seves perspectives de millora en un futur immediat just quan es compleix una dècada de la gran crisi que va afectar el sistema a finals de 2007, arran d’un esvoranc a l’estació de Bellvitge que va col·lapsar la xarxa.

El reportatge, produït per Clack i dirigit per Joan Salicrú, certifica l’existència de seixanta afectacions horàries en un dia feiner qualsevol a la xarxa, si bé detalla que el gruix dels problemes tenen lloc a les línies de fora de Barcelona.
En aquest sentit i davant les reiterades queixes dels usuaris, 'Propera parada, Rodalies' explora la possibilitat que una companyia diferent de Renfe es faci càrrec del servei tenint en compte que la competència correspon a l’administració catalana des del traspàs efectuat l’1 de gener de 2010.

De fet, el programa certifica la inexistència d’un contracte-programa entre Generalitat i Renfe que reguli la relació entre administració i empresa concessionària, de manera que des de fa set anys no hi ha cap cobertura legal clara a l’operació de l’empresa estatal a Catalunya. També s’explica que, malgrat la capacitat de multar inclosa en el traspàs, en aquest període cap dels 176 expedients oberts per la Generalitat a Renfe ha derivat finalment en una multa que hagi estat cobrada.

El tema de les inversions
'Propera parada, Rodalies' repassa l’evolució de la xarxa a Catalunya en els darrers quaranta anys, en els quals només s’ha construït el ramal a l’actual T2 (1975) i s’ha convertit en ús per a passatgers un tram d’una antiga línia de mercaderies, les actuals R7 i R8 (2005). En aquest sentit, se subratlla que durant el mateix període Madrid va procedir a una gran modernització de la seva xarxa, amb 65,2 nous quilòmetres.  

Precisament també en l’àmbit de la inversió, el programa reconstrueix l’esforç inversor fet per l’Estat espanyol i aclareix que, si bé la percepció ciutadana és que s’ha invertit poc en ferrocarril a Catalunya en les darreres dècades, les dades aportades per la Cambra de Comerç confirmen que en els darrers 30 anys la inversió ferroviària global a Catalunya està per sobre del pes de la població catalana respecte de l’espanyola (16%) i s’apropa a l’aportació de Catalunya al PIB espanyol (19% el 2017). El gruix de la inversió ferroviària, això sí, hauria estat per a l’AVE, un servei que usen un deu per cent dels usuaris de Rodalies de Catalunya.

Ciutat 2017/2018, documental rodalies

Es doblarà el nombre d'usuaris  
El programa posa èmfasi també en la necessitat de millorar la xarxa actual degut a la previsió de l’increment d’usuaris de la mateixa –algunes veus afirmen que es podria arribar a doblar– arran, entre altres factors, de la disminució d’entre un 10 i un 15% del parc mòbil de vehicles quan la Zona de Baixes Emissions promoguda per l’Àrea Metropolitana de Barcelona es posi definitivament en funcionament el 2020. Un nou repte per a aquesta infraestructura.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: