Obren 60 expedients en un any a botigues i propietaris d’animals

L’Ajuntament ha fet fins a 105 inspeccions en el primer any de la nova ordenança i en compliment de la llei de protecció animal

Ordenança d'animals

Durant 2018, el Servei de Salut i Consum de l’Ajuntament ha realitzat 105 inspeccions a habitatges i a botigues d’animals. Les inspectores del servei han requerit a les persones propietàries en relació a problemes per molèsties causades pels animals, com poden ser presència d’orins i excrements, manca de neteja, males condicions de les instal·lacions i altres temes relacionats amb el benestar animal. Arran d’aquestes inspeccions s’han obert 24 expedients de requeriments amb multes coercitives (multes que només s’imposen si no es compleixen els requeriments de l’administració); també s’han obert 34 expedients motivats per actes policials i 10 expedients sancionadors. 

2018 era el primer any natural amb aplicació de la nova Ordenança Municipal sobre tinença, protecció i control animal que es va aprovar definitivament el novembre de 2017. Aquest protocol es pot activar per ofici, per actes de la Policia Local, per casos denunciats via xarxes socials o per altres canals. 

Inspeccionar per fer complir

L’objectiu de la inspecció municipal és assolir el màxim nivell de protecció i benestar dels animals i afavorir una responsabilitat més elevada i una conducta més cívica de la ciutadania en la defensa i la preservació dels animals. Per aconseguir-ho, l’administració pot adoptar mesures cautelars, com ara la retirada dels animals de les seves persones propietàries o posseïdores, quan la inspecció comprova que en depèn la vida o l’estat de salut de l’animal, o bé poden ser mesures planificades en el temps, mitjançant requeriments dins d’un procediment administratiu, per tal de millorar les condicions en les que es troben els animals.

En tot cas, aquestes mesures provisionals sempre s’han d’adoptar de manera motivada i han de ser proporcionades. La llei obliga a que les administracions públiques en l’exercici de les seves competències, estableixin mesures que limitin l’exercici de drets individuals o col·lectius, han d’aplicar el principi de proporcionalitat i triar la mesura menys restrictiva, motivar la seva necessitat per a la protecció dels animals, així com justificar la seva adequació per aconseguir les finalitats que es persegueixen.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: