Mataró celebra, online, el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia

La programació compta amb la col·laboració de diverses entitats de la ciutat

LGTBI fobia 2020

El 17 de maig és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i Mataró ho celebra per quart any consecutiu amb un programa d’activitats "enfocades a condemnar totes les actituds de rebuig, hostilitat i prejudici cap al col·lectiu LGTBI així com per sensibilitzar a la població sobre els principis d’igualtat, equitat i no-discriminació per raó d'identitat, expressió de gènere o orientació sexual". Amb aquest propòsit, l'Ajuntament amb la col·laboració de les entitats de la ciutat, ha aconseguit perfilar una programació que per la crisi del coronavirus ha estat de forma online.

En el perfil d’Instagram de Mataró LGTBI @matarolgtbi faran un directe el 14 de maig, de 19 a 20 h, amb el títol “Diem no a la LGTBIfòbia” i el diumenge 17 de maig presentaran a les seves xarxes el vídeo realitzat pels membres de l’Associació “MeQueer” que dona visibilitat a les violències que encara a dia d’avui pateixen els membres d’aquest col·lectiu.

LGTBI fobia 2020

Comissions Obreres ha organitzat un debat virtual el 19 de maig, a les 19 h, sobre la LGTBIfòbia en l’àmbit laboral. La vocalia de dones Laia l’Arquera de Pla d’en Boet presentaran el vídeo “Dones Laia l’Arquera compromeses contra la LGTBIfòbia” el dissabte 16 de maig, a les 16h, a través de les seves xarxes.

Per la seva banda, Teixit de Dones també presenta un vídeo el 25 de maig, una proposta que amb el títol “Que les mascaretes no apaguin els nostres colors” de rebuig a les violències per motius de gènere i diversitat sexual.

Des de la regidoria d’Igualtat, Feminismes i LGTBI han fet una selecció de pel·lícules sobre la temàtica i que es donaran a conèixer a través del perfil d’Instagram @igualtatmataro. El diumenge 17 de maig, durant tot el dia, hi haurà programació especial a Mataró Audiovisual amb entrevistes a la regidora d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Marisa Merchán; a l’expert en la representació de les persones LGTBI a les pantalles, Arnau Roig i també al membre de l’Associació Mataró LGTBI, Xavi Tort.

I també hi haurà el passi en obert del documental “OUT” dirigit per Denis Parrot que es troba en la plataforma Filmin. Aquest documental es trobarà en obert des de les 20h del dissabte 16 de maig fins al 17 de maig a les 20 h.
Out

Declaració contra l’homofòbia

Mataró com a membre de la Xarxa de Municipis LGTBI de Catalunya s’ha sumat a la següent Declaració contra l’homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia amb motiu del Dia Internacional contra l’homofòbia, el 17 de maig:

“Des que el 1990, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns sexuals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia. El Govern de la Generalitat de Catalunya, els ajuntaments i les institucions catalanes, el Consell Nacional LGBTI i les entitats s'adhereixen a aquesta jornada, que recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per llur identitat de gènere o llurs orientacions sexuals i afectives.
Els principis d'equitat i de no-discriminació són elements fonamentals dels drets humans, i així ho recull la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. El conjunt de les institucions catalanes expressem la ferma voluntat de continuar implementant aquesta llei en tot el seu abast per a eradicar qualsevol situació de discriminació i assegurar que la diversitat sexual i afectiva es pugui viure en plena llibertat. I també vol expressar la seva voluntat d'assegurar el compliment d'aquesta llei i el seu desplegament a tot el territori mitjançant la xarxa territorial de Serveis d’Atenció Integral LGBTI, per tal de reconèixer, visibilitzar i posar en valor les diversitats sexuals i d’expressió de gènere i atendre de manera integral en cooperació interadministrativa i interdepartamental  les persones dels col·lectius i llurs entorns.
Així mateix, la societat catalana vol mostrar el seu suport i reconeixement a totes les persones que han estat perseguides o que han patit discriminació o violència per llur identitat o orientació sexuals, aquí o arreu del món, on encara persisteix aquesta persecució en un important nombre de països, amb penes de presó tortura o fins i tot la mort.  És per això que també reivindiquem la protecció i el refugi de les persones LGBTI.
Amb motiu d'aquesta jornada, doncs, condemnem totes les actituds de rebuig, de prejudici i d'hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals; apostem pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural, i fem una crida a tots els poders polítics, institucions, entitats i col·lectius i a tota la societat civil per a eradicar tot tipus de discriminació i violència per raó d'identitat de gènere o d'orientació afectiva i sexual.
Enguany i a causa de la situació d’excepcionalitat que vivim, causada per la pandèmia de la COVID19, reivindiquem de manera molt especial la salvaguarda dels drets de les persones del col·lectiu LGBTI, sigui en les situacions de confinament, sigui en els espais públics un cop aquest finalitzi. I ens comprometem a una especial atenció i seguiment de totes les situacions de vulnerabilitat perquè el col·lectiu LGBTI no en surti ni sanitàriament, ni laboralment, ni socialment damnificat”.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: