Desallotgen i tapien un habitatge del Camí Ral ocupat il·legalment

L'Ajuntament de Mataró argumenta l'acció preventiva degut als dubtes sobre la solidesa estructural i "problemes greus de salubritat a l’immoble"

Desallotjament

La Policia Local de Mataró va desallotjar aquest divendres un pis ocupat en un edifici del Camí Ral que fa temps que acumula moltes queixes dels veïns. Concretament l'acció es va portar a terme al primer pis del número 458 del Camí Ral, just a sobre d'un local que va ser tapiat aquest mes de febrer (l'antic casal ocupat El Teler).

Segons expliquen des de l'Ajuntament, a finals d'abril havien demanat a la propietat "que aportés informe tècnic de la solidesa de l’edifici, que adoptés les mesures cautelars oportunes i fes les reparacions pertinents a fi de garantir la solidesa estructural evitant danys a finques veïnes, arran de queixes veïnals que denunciaven possible risc per a les persones". Davant la manca d'acreditació, finalment l'Ajuntament ha procedit aquest divendres al desallotjament preventiu, en detectar a més "problemes greus de salubritat a l’immoble" que estava ocupat il·legalment.

En el moment de l’actuació hi havia cinc persones a qui s’ha ofert allotjament provisional, que han rebutjat, mentre que un dels ocupants ha estat detingut per un presumpte delicte de desobediència i resistència a l’autoritat.

La mateixa tarda es va dur a terme una neteja i desinfecció de l’habitatge i se'n va tapiar l’accés

El passat mes de febrer ja s'havia desallotjat i tapiar el local d’aquest mateix edifici (l’antic casal ocupat El Teler), que no reunia els requisits per ser habitat i provocava moltes queixes veïnals per sorolls, insalubritat i temes de seguretat. Tot l’edifici és objecte de seguiment des de fa mesos per part de la Unitat de Convivència i Civisme de la Policia Local.