El jurat popular declara culpable l’exparella de Piedad Moya

El cadàver encara no ha aparegut i la família està decidida a obrir un pou d'una finca de Dosrius on creuen que podria haver les restes

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 06 abril 2017 11:44

Judici Piedad Moya

Mohamed T., el veí de Mataró acusat de matar i amagar el cos de l'ex-parella, ha estat declarat culpable per unanimitat del jurat popular. Després d'escoltar l'acusat i tots els testimonis, que des de la setmana passada han passat per l'Audiència de Barcelona, els membres del jurat estaven reunits des de dimarts per deliberar. El veredicte el van fer públic aquest dimecres, passades les nou del vespre. Els fets van passar el 4 d'abril de 2014 quan la dona de qui s'acabava de separar l'acusat va desaparèixer sense deixar rastre. Totes les proves, però, incriminaven l'ex-parella. Quan s'acaben de complir tres anys de la desaparició, el cos continua sense aparèixer. Ara, amb el cas ja tancat, la família està decidida a obrir personalment el pou de la finca familiar de Dosrius (Maresme) on creuen que podria haver-hi les restes de Piedad Moya.

El jurat popular va confirmar la culpabilitat de l'acusat pel delicte d'homicidi i contra la integritat moral per haver fet desaparèixer el cos i, un cop emès el veredicte, es va acordar l'ingrés a presó de l'home. La fiscalia i l'acusació particular demanaven fins a disset anys de presó per aquests fets i ara la jutgessa haurà d'acabar d'establir la condemna.

Tres anys sense que s'hagi trobat el cos

El cas es remunta al 4 d'abril de 2014, quan la dona va desaparèixer sense deixar rastre. La família va denunciar-ho als Mossos d'Esquadra, que un mes després, el 6 de maig, van detenir l'ex-parella i van començar a treballar amb la hipòtesi que la dona era morta i enterrada al bosc que hi ha entre Dosrius, on la parella tenia una finca, i Mataró, on vivien.

Des del dia de la seva desaparició, la dona no es va posar en contacte amb cap persona del seu entorn –tenia dues filles menors d'edat i l'últim que va fer és trucar a una d'elles per dir-li que aniria a veure a Mohamed–. Després d'allò tampoc va fer cap moviment bancari ni es va endur res de casa seva, no va anar a treballar i tampoc fa utilitzar les xarxes socials.

Diversos viatges

Durant la instrucció del cas es va demostrar que el dia de la desaparició de la víctima, l'acusat va fer diversos viatges injustificats a la finca que tenien a Dosrius, a més de mostrar una actitud sospitosa amb tot el seu entorn familiar. Dies abans dels fets, a més, l'home havia estat assetjant telefònicament la víctima.

Les setmanes posteriors a la desaparició, la Unitat Canina dels Mossos va buscar sense èxit el cos de la dona i també els veïns van organitzar una batuda ciutadana que tampoc va aportar noves pistes. Tres anys després, el cos continua sense aparèixer. La família manté la certesa que el cos de Piedad Moya és al pou de la finca de Dosrius i ara està decidida a obrir-lo.