Imprimir aquesta pàgina

Mataró municipalitzarà l'aparcament de la plaça de les Tereses

És el pàrquing soterrat més antic de la ciutat i aquest mes de desembre s'acaba una concessió que ha durat 40 anys

Aparcament pl Tereses

L'Ajuntament de Mataró ha decidit municipalitzar la gestió de l'aparcament soterrat de la plaça de les Tereses, un dels centres neuràlgics de la ciutat. L'aparcament, de tres plantes i prop de 400 places, és el més antic que hi ha a la capital del Maresme i un dels que té uns nivells d'ocupació més alts de tota la ciutat, juntament amb el de la plaça Santa Anna.

El pàrquing es va construir fa 40 anys a través d'una concessió per a la seva gestió, que aquest pròxim mes de desembre s'exhaureix. L'Ajuntament ha decidit no tornar a treure a concurs l'aparcament pel gran rendiment que dóna –es calculen uns 600.000 euros anuals de beneficis– i en el pròxim ple municipal s'aprovarà l'encàrrec perquè sigui l'empresa municipal PUMSA la que el gestioni a partir d'ara.

El rendiment que dóna l'aparcament haurà de servir, entre d'altres, per a fer millores a l'equipament, amb la renovació d'accessos tant de vianants com de vehicles, així com per afrontar la reforma pendent de la superfície de la plaça de les Tereses, que actualment és l''estació central' d'autobusos de Mataró. El redisseny de la plaça, doncs, anirà lligat al futur pla de mobilitat que s'elabora des de l'àrea de Via Pública.