Imprimir aquesta pàgina

1,7 milions d'euros de la Diputació per a millorar els polígons industrials de Ponent

L'àmbit d'actuació se centra en els polígons de Pla d'en Boet, Les Hortes, el Rengle i Balançó i Boter

Polígon Pla d'en Boet

La Diputació de Barcelona ha concedit al projecte de modernització de polígons 1,7 milions d'euros, que l'Ajuntament destinarà a la millora de la mobilitat, l'enllumenat i l'espai físic, així com instruments per a la seva reactivació econòmica. Els polígons de ponent representen un 76,4 % del total de les empreses ubicades als polígons de Mataró, en els quals treballen més de 9.100 persones.

L'alcalde de Mataró, David Bote, afirma que el més important d'aquest projecte és que "les millores siguin una crida a les empreses i es creï treball". De la mateixa manera, Núria Moreno, regidora d'Urbanisme i Desenvolupament Econòmic ha explicat que el rentat de cara als polígons "ha de facilitar l'activitat terciària i atraure noves empreses".

El Pla d'Acció integral de millora dels polígons s'està compost per 5 objectius principals, entre els quals hi ha una millora de l'accessibilitat i foment de la mobilitat sostenible, que adaptarà passos de zebra, voreres i carrils bici; una millora dels sistemes de seguretat ciutadana i viària, amb la qual es millorarà la senyalització i s'implantaran semàfors i càmeres de videovigilància; o la naturalització de les zones econòmiques en l'entorn urbà, mitjançant la millora de la trama d'arbrat i substituint l'arbrat envellit.

El Pla, impulsat per l’Ajuntament, compta amb el suport del Consell Econòmic i Social de Mataró (format per els sindicats CCOO i UGT i les patronals FAGEM i PIMEC) i s'ha d'haver executat com a màxim el 31 de desembre del 2019.

Reactivació del sector tèxtil a Mataró

La crida d'empreses als polígons industrials també es fonamenten en la reactivació del sector tèxtil de Mataró. L'alcalde ha comentat que el sector tèxtil és un dels punts forts de la ciutat però que ha anat decaient i per aquest motiu cal innovar en les tecnologies per tal de reactivar aquest sector.