Imprimir aquesta pàgina

El conflicte Israel-Palestina, a través d'un músic-protesta

'Namrud el problemàtic' al Documental del Mes

Cinema 2017/2019, namrud documental del mes

'Namrud el problemàtic' és la història del controvertit cantautor palestí-israelià Jowan Safadi que, amb les seves lletres i cançons parla sobre la hipocresia i les injustícies comeses per l’estat d’Israel. Activista de la causa palestina, de cop haurà d’afrontar la seva responsabilitat com a pare d’un fill adolescent mentre continua lluitant pels seus ideals. Una pel·lícula que va guanyar el Premi a Millor Documental al festival FrontDoc i que s’estrena a Espanya de la mà de DocsBarcelona del Mes. A Mataró serà el pròxim dimecres 10 d’abril, a les 19h a la Sala d’Actes del Cafè de Mar.

Safadi és un conegut i controvertit músic palestí-israelià que viu a Haifa, Israel. Amb la seva banda Fish Samak escriu cançons de crítica social i “políticament incorrectes” en un país on ser lliure depèn del costat de la frontera on has nascut. En Jowan no té por d’expressar l’opinió ni a tractar temes tabú acompanyat de la seva guitarra elèctrica, encara que per culpa d’això ha sigut investigat i empresonat alguna vegada.

Tot i ser un artista underground i sovint incomprès, amb la seva actitud i el seu poder artístic i personal, poc a poc s’ha guanyat una gran comunitat de fans al món àrab que com ell, anhelen justícia per a un conflicte que fa massa anys que dura.