Autors maresmencs per a aquest Sant Jordi

Repassem les principals novetats editorials dels escriptors de casa nostra

  • Marta Gómez // Foto: arxiu
  • Divendres, 22 abril 2016 09:31

Cultura 2014/2015, sant jordi llibres

Ficció

 

Una certa onada (Emília Illamola) - Quorum Llibres

Un somni de joventut, escriure un llibre, portarà a La Viola a fer-lo realitat enmig d'una onada de pensaments elementals, evidents, de dubtes i d'inseguretats que la dominen i la barregen amb la ficció que la confon en el seu dia a dia.

 

Diamant Blau (Care Santos) - Columna

El passat familiar de principis del segle XX és l'eix conductor de la novel·la on l'esplendor de la burgesia es contraposa a la convulsió social a través de la figura de Teresa Pujolà que recordarà temps passats de la seva joventut.

 

Vents més salvatges (Bel Olid) - Empúries

Feminitat, parella, abús de poder, vida al marge de la societat o dret a la diferència. 'Vents més salvatges' barreja tots aquests petits gestos amb l'anonimat dels qui, sense adonar-se'n, et fan canviar el món.

 

Abans que el teu record torni cendra (Maria Escalas) - Amsterdam

Apassionant història d'amor que trasllada a la Mallorca de la Segona República i la Guerra Civil. El protagonista, un rector encès per una confrontació fratricida que esbudellarà tota l'illa i tot el país.

No ficció

 

Enamorats de l'Audrey Hepburn (Manuel Cuyàs) - Proa

Una mirada al passat per entendre la quotidianitat canviant: les modes efímeres, els gustos i les olors que un bon dia retornen. Cuyàs evoca a la gastronomia, les festes populars, el cinema o els viatges.

 

Capitans del comerç. Explicats pels seus fills (Joan Safont) - Mobil Books

Són 50 les famílies protagonistes d'aquest llibre les quals descobreixen i ressegueixen la història dels autèntics néts del Senyor Esteve, de Santiago Rusiñol. Un viatge al s.XIX per les empreses catalanes.

Infantil i Juvenil

 

La síndrome de Kessler (Jordi Lopesino) - Barcanova

Els Setciències viuen una nova aventura quan un ésser misteriós apareix del no-res i els canvia la vida. Descobriran que l'espai és un lloc molt bonic però també molt perillós.

 

Rebel·lió a l'escola (Lola Casas) - El cap i la nansa

Un fenomen molt estrany està passant a l'escola: alguns alumnes volen escapar de les aules. La Carmina, en Moha i en Guillem seran els protagonistes de l'aventura que ens permetrà descobrir i repassar diferents festes representatives del nostre calendari.

 

Paraules de Júlia (Joan Bustos) - Bullent

Dues amigues, estiu, amor i un professor d'anglès. Quatre elements que es barrejaran enmig d'una amistat que semblava inseparable i que, en tornar al setembre ha desaparegut. Mentre no hi ha respostes, queden les paraules.