Reconeixement per Can Marfà

La creació i reforma de la secció de gènere de punt rep el Premi AMC de Museologia

  • Redacció// Fotos: cedides
  • Dijous, 30 Juny 2016 12:27

Cultura 2014/2015, Can Marfa fasana museu

El Museu de Mataró ha rebut el Premi AMC de Museologia al millor “Projecte de creació o reforma integral de museus i equipaments patrimonials” de Catalunya per Can Marfà Gènere de Punt-Museu de Mataró. El regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i la directora del Museu de Mataró, Anna Capella, van recollir el guardó en l’acte institucional que es va celebrar divendres 17 al Museu Europeu d’Art Modern a Barcelona.

Els Premis AMC de Museologia són uns guardons de caràcter honorífic de periodicitat bianual, instituïts amb l’objectiu de reconèixer, tant les trajectòries professionals dels museòlegs de Catalunya, com els aspectes més destacats i transcendents del treball que desenvolupen els museus del país. El premi està destinat a prestigiar, reconèixer i fer públics els projectes museològics i/o museogràfics de caire permanent, duts a terme per a la creació o reforma d’equipaments patrimonials. Es valora especialment la repercussió d’aquestes iniciatives en el panorama cultural català i la seva incidència en el territori.

El millor de sis

Can Marfà s’ha imposat a 5 altres projectes: el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols i el Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, pel projecte “Curar-se en salut: projecte de reforma de l’espai del metge i de la salut rural”; el Museu de Montserrat per l’Espai d’Art Sean Scully Santa Cecília de Montserrat; el Museu del Disseny de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona-Institut de Cultura; el Consorci del Patrimoni de Sitges pel conjunt d’edificis del Museu de Maricel de Mar; Can Rocamora i Museu de Cau Ferrat i la Sala d’exposició permanent del Museu Comarcal de l’Urgell de l’Ajuntament de Tàrrega.

Cultura 2014/2015, Can Marfa 2

Més d'un any de singladura

La nau petita de Can Marfà acull des del mes de març de 2015 la nova extensió del Museu de Mataró dedicada al patrimoni cultural relacionat amb la Indústria del tèxtil de punt. Una part fonamental de la història de la industrialització de Catalunya que no disposava encara d’un espai de conservació, documentació, recerca i difusió especialitzat. Aquest projecte ha estat possible gràcies a la Fundació Jaume Vilaseca d’oferir la col·lecció, de patrimoni industrial més singular de Catalunya.