Convidats d'excepció per Sant Simó

La visita del Seguici Festiu de Barcelona marca el primer cap de setmana de les festes de l'Aplec de l'ermita mataronina

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 21 Octubre 2016 00:00

Cultura 2014/2015, gegants del piEncara que el dia de Sant Simó és, com se sap, el 28 d'octubre, aquest cap de setmana s'anticipa bona part del programa d'actes de les festes de l'Aplec d'aquesta ermita. D'entre tots els actes previstos destaca el d'aquest diumenge, quan el Seguici Festiu de Barcelona retornarà a Mataró la visita que les figures de la ciutat van fer per Santa Eulàlia i vindrà al complet en un acte que començarà a la Plaça de la Muralla i acabarà, òbviament, a Sant Simó.
Després d'aquest diumenge, els elements de Barcelona estaran exposats del 24 d'octubre a l'1 de novembre a l'Ateneu de la Fundació Iluro.

Els protagonistes

Concretament, seran els Gegants de Barcelona, els Capgrossos Macers, l’Àliga, els Cavallets Cotoners, la Mulassa, el Lleó, el Bou, la Víbria, el Drac, la Tarasca, els Gegants del Pi, els Gegants de Santa Maria del Mar i el Ball de bastons del Seguici els que faran una mostra de cultura popular i tradicional, que inclourà el Toc d'Inici amb el que inicien la seva participació en festes com La Mercè.

La jornada començarà amb una cercavila, en què participaran tots els elements del seguici barceloní acompanyats dels seus amfitrions: els Gegants de Sant Simó, la Família Robafaves, els Nans i l’Àliga de la ciutat de Mataró.
Tots plegats faran camí cap a l’ermita de Sant Simó, on es fa l’aplec, i seran rebuts per les autoritats. El moment culminant de la trobada serà quan tots els elements festius faran els seus balls amb acompanyament de música en directe.

Altres activitats

La programació de Sant Simó va més enllà d'aquesta visita del Seguici de Barcelona i dissabte hi haurà Ball de Gitanes al migdia i teatre amb el grup de l'Havana al vespre. Diumenge, abans del Seguici, hi haurà missa i concert de la coral d'Agua Viva de la Confraria de la Coronació d'Espines i el combat de glosa o cançó improvisada.