Imprimir aquesta pàgina

Escenificació i Processó del Prendiment

Setmana Santa 2019

Cultura 2019, processó del prendimentAbans d’iniciar-se la processó del Prendiment, aquest moment de la vida de Jesús és escenificat a la plaça de Santa Maria. S'hi veu com Jesús és traït per Judes i posteriorment capturat.
Es tracta d’un acte sacramental amb orígens que es remunten a la Catalunya Barroca, quan les representacions dramatúrgiques s’usaven per ensenyar la història santa a la població. Es tracta de la processó col·loquialment anomenada “de les escaletes”, degut al moment determinat de la marxa en el qual els portants fan l’esforç de pujar les Escaletes carregant el pes del misteri del Prendiment.
Els portants fan aquesta pujada corrent, just després que els Armats hi hagin desfilat. Es tracta d’un moment clau de la processó que s’ha convertit ja en un dels principals atractius d'aquest dia.

Confraria:  Jesús Captiu i els Dolors
QUAN?
Diumenge 14 a les 18 h
ON? Comença i acaba a Santa Maria.
QUÈ? És recomanable, en aquesta processó, assistir prèviament a la representació del Prendiment a Santa Maria i presenciar la pujada per les Escaletes, per tal de tenir l’experiència completa.